Teknoloji

Skype Translator denemek isteyen herkesin erişimine açıldı

skype-translator-090415

Microsoft, Skype için geliştirdiği gerçek zamanlı tercüme aracı Skype Translator’ı neredeyse altı aydır test ediyor. Şirket kısıtlı bir çerçevede yürüttüğü testlerin kapsama alanını katılmak isteyen herkesi dahil edecek biçimde genişletiyor.

Daha önce Skype’ın tercüme özelliğinden faydalanmak isteyenleri bir kayıt sürecinden geçiren Microsoft, bugün itibarıyla kayıt zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Skype Translator halihazırda İngilizce, İspanyolca, Çince’nin Mandarin lehçesi ve İtalyanca dillerini gerçek zamanlı olarak tercüme edebiliyor.

Skype Windows 8 uygulamasının modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanan Skype Translator, konuşulan kelimeleri yazıya veya sese çevirebiliyor. Bazı sorunlar olmasına rağmen, farklı dili konuşan iki kişinin bir diyalogu sürdürmesini mümkün kılan Skype Translator’ın ilk kullanıcılardan gelen geri bildirimler ışığında geliştirildiğini unutmamak gerekiyor. Skype Translator’dan şu an için sadece Windows 8 ve Windows 10 işletim sisteminin kullanıcıları faydalanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER