Teknoloji

Skype iPhone uygulamasına kapsamlı güncelleme haftaya geliyor

Microsoft gelecek hafta Skype iPhone uygulamasını güncellemeyi planlıyor. Güncellemeyle birlikte tamamen yenilenmiş kullanıcı arayüzü ve gelişmiş özellikler kullanıcılara ulaşacak.

skype-logo-141112

Apple’ın iOS 7’yi çıkarmasıyla birlikte Skype’ın kullanıcı arayüzü de eskimiş gibi durmaya başlamıştı. Yeni versiyonla birlikte bu sorun çözülecek, yeni animasyonlar ve modern görünümle birlikte uygulamaya yeni bir soluk kazandırılacak. Her şeyden önemlisi, güncellemeyle birlikte kullanıcılar sohbet penceresine yeni eklenen dosya seçicisi sayesinde kişilerine fotoğrafları daha rahat şekilde gönderebilecek. Mevcut versiyon da fotoğraf paylaşımını destekliyor, ancak seçeneği açılır menü içerisine gizlendiği için kullanıcıların dikkatini çekmesi zorlaşıyor.

Microsoft Skype’a Snapchat veya WhatsApp benzeri özellikler eklemese de, yeni iPhone güncellemesiyle birlikte grup sohbetleri oluşturmak daha kolay olacak, şirket bu şekilde rakiplerine biraz olsun meydan okumuş olacak. Fotoğraflar ve mesajlar alıcılara, çevrim dışı olsalar bile gönderilebilecek, onlar da Skype’ta yeniden çevrim içi olduklarında kendilerine gelen bu yeni içerikleri görecek.

Ayrıca Microsoft telefon, PC ve tabletler arasında yaşanan Skype mesajları eşzamanlama problemini de bu versiyonla birlikte çözecek. Eğer Skype’ın masaüstü PC, tablet veya Xbox versiyonlarında bir mesaj görüldüyse, iPhone uygulamasında söz konusu mesaj okundu olarak işaretlenmiş olacak.

Microsoft yöneticisi Eric Lin yeni versiyon için Skype iPhone’a gelen en büyük değişiklik nitelendirmesini yapıyor. Skype iPhone güncellemesi bir hafta içinde gelecek. Yeni iPad versiyonu da çok yakında çıkacak.

İlgili >> Skype Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER