Teknoloji

Skype Cortana ve robot desteğiyle gelişiyor

skype cortana

Skype kullanıcıları, yakında sadece dijital asistan Cortana ile sohbet ederek seyahat planlarını oluşturabilecek, otel ve uçak rezervasyonlarını gerçekleştirebilecek ve alışveriş yapabilecek. Microsoft, Skype kullanıcılarının Cortana aracılığıyla işlerini nasıl halledebileceğinin ön gösterimini Build 2016’nın açılışı için düzenlediği etkinlikte yaptı.

Skype program müdürü Lilian Rincon, Cortana’nın üçüncü taraf robotlarla sohbet için aracılık edeceğini belirtti. Skype, kullanıcılarının hangi şirketle veya servisle iletişim kurmak istediğini önceden tahmin ederek yeni bir robotu kullanıcıların karşısına çıkaracak. Kullanıcıların robot yardımına ihtiyacı kalmadığında ise robot otomatik olarak sohbet ekranından çekilecek.

Skype Cortana ve robotlar aracılığıyla sunacağı özelliklerle akıllara Facebook’un Messenger için uyguladığı stratejiyi getiriyor. Üçüncü taraflara müşterileriyle iletişim kuracakları Messenger botları geliştirme fırsatı sağlayan Facebook, M adını verdiği dijital asistanıyla da üçüncü taraflarla olan etkileşimleri yönetmeyi planlıyor. Cortana’nın aksine, Facebook bunun için bazen insan elinden yardım alıyor.

Rincon, Skype kullanıcılarına sohbet robotlarının yanı sıra video robotları sunacaklarının da ipucunu verdi. Skype program müdürü, gerçek zamanlı videolara da zeka katacaklarını dile getirdi. Skype robotları bugünden itibaren kullanıcıların karşısında olacak, ancak ilk robotların fonksiyonların ne olacağı henüz bilinmiyor. Yazılımcılar da kod hazırlamaları için gerekli botlara bugün itibarıyla erişebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER