Manşetler

Skype Android uygulamasına video görüşme desteği ekledi, şimdilik kısıtlı sayıda cihaz için

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Skype’ın Android uygulaması önemli bir özelliği, video görüşme desteğini kazandı. Android akıllı telefon sahipleri artık Android cihaz sahibi diğer kişilerle video görüşme yapabilecek. Benzer şekilde, iPhone, PC, Mac ve TV kullanıcıları ile Android cihaz sahipleri arasında görüntülü görüşmeler gerçekleştirilebilecek. Ayrıca bu uygulama Skype’tan beklediğiniz tüm özellikleri sunuyor.

Dünya çapındaki sabit veya mobil hatları arama veya onlardan aranma, SMS gönderme gibi işlevleri Skype’ın Android uygulamasıyla, Skype’ın belirlediği tarifeler üzerinden gerçekleştirmek mümkün. Video görüşme desteğinin yanı sıra uygualmanın kullanıcı arayüzünde de bazı düzenlemeler yapıldı. Bunlardan bir tanesi ruh halini belirtmeye yarayan mesaj kutusu. Bu sayede arkadaşlarınız sizin ruh halinize göre sizi arayıp aramamaya karar verebilecek. Bunun yanı sıra arayüzde bakiye durumunu kontrol etmeye yarayan bağlantı ve kişi listesini düzenlemeyi daha kolay hâle getiren iyileştirmeler bulunuyor.

Skype uygulamasıyla video görüşme yapabilmek için Android 2.3 veya üzeri sürümde çalışan ve ön yüzünde kamera barındıran bir Android telefonuna sahip olmak gerekiyor. Skype uygulamanın başlangıçta HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia neo, Sony Ericsson Xperia pro ve Google Nexus S tarafından desteklendiğini belirtiyor. HTC Incredible S ile yaptığımız denemede Skype’ın video görüşme özelliğinin çalışmadığını gördük. Desire S ile hemen hemen aynı donanım bileşenlerine sahip olan, üstelik Android 2.3.3 yazılımı ve ön taraf kamerası barındıran cihazın henüz desteklenmemesi şaşırtıcı. Yine de, daha fazla cihazın desteklenmesi için de çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Uygulama şu anda Android Market üzerinden yayınlanmış durumda.

Video: Skype Android uygulamasında video görüşme

İlgili – Android Market

İLGİLİ HABERLER