Teknoloji

Skyfire’ın iPhone uygulaması Flash videoları iOS ile uyumlu hâle getiriyor – Video

Skyfire’ın mobil internet tarayıcısının iPhone’a gelmesi bekleniyor. Üstelik bu tarayıcı Flash oynatma teknolojisini de Apple’ın Flash yoksunu akıllı telefonuna getirmeyi hedefliyor.

Skyfire’ın Android versiyonundan hatırlayacak olursanız, bu tarayıcı Flash videoları gerçek zamanlı olarak kendi sunucularında çeviriyor ve bu videoları iPhone kullanıcılarına iOS dostu HTML5 formatında sunuyor. Bu durum Apple’ın App Store şartlarına uygun, Cupertino’nun onaylamaması için herhangi bir olumsuz durum teşkil etmiyor. Üstelik CNNMoney sitesine göre Skyfire’ın bu uygulaması Perşembe akşamı (TSİ) App Store’daki yerini alabilir. (Türkiye mağazasına da gelmesini bekliyoruz.)  Skyfire’ın iPhone uygulamasının App Store’da 2.99$’a satılacağı söyleniyor.

Ne var ki, Skyfire’ın sisteminde de bazı kısıtlamalar bulunuyor. Oyunlar ve diğer etkileşimli Flash bileşenleri desteklenmeyecek, çünkü bunlar çift taraflı iletişim gerektiriyor ve şirketin HTML5 yeniden kodlama yöntemi bu desteği sunmuyor. Apple’ın Skyfire’ı onay için gözden geçirmesi hemen hemen iki ayı bulmuş olacak. Şirket bu uygulamalayla ilgili yorum isteklerini de geri çeviriyor. Ancak HTML5’inin değerini göstermesi bakımından bu uygulamadan memnun olmuşlardır.

Video: iPhone’a özel Skyfire mobil internet tarayıcısı

İlgili – TheNextWeb

İLGİLİ HABERLER