Manşetler

Apple SkyDrive üzerindeki engeli kaldırdı, iOS uygulamasının 3.0 versiyonu yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft ve Apple arasında SkyDrive uygulamasının neden olduğu anlaşmazlık bitmiş gibi görünüyor. SkyDrive iOS uygulaması içinden ek depolama alanı satın alınması durumunda Apple’ın yüzde 30’luk pay almak istemesi nedeniyle uygulama çıkmaza girmiş ve geçen yılın 1 Haziranından beri güncelleme alamamıştı. Microsoft önceleri Apple ile bu konuyla ilgili olarak bir anlaşmazlık yaşadığını doğrulamıştı. Görünüşe göre, fikir ayrılıkları giderilmiş; SkyDirve iOS uygulamasının güncellenmiş versiyonu nihayet App Store üzerinden yayınlandı.

skydrive-logo-130712

3.0 versiyon numaralı yeni güncellemeyle birlikte uygulamaya iPhone 5 ve iPad mini uyumluluğu gelirken kullanıcı arayüzünde de bazı değişiklikler yapıldı. SkyDrive’da depolanan fotoğraflar tam çözünürlükte iPhone veya iPad’e indirilebilirken, SkyDrive’a yüklenen veya oradan indirilen fotoğrafların boyutları da kontrol edilebiliyor. Öte yandan Microsoft bu uygulamada bazı hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri de yapmış.

Microsoft, Apple ile ortak müşterilerinin yararına bir çözüm geliştirmek için çalıştıklarını kaydetti. Şirketin iOS’e özel yeni SkyDrive uygulaması diğer SkyDrive uygulamalarından biraz daha farklı çalışıyor; ek alan satın almak isteyen kullanıcılar bu işlemi web üzerinden gerçekleştirebilecek. Bu arada Microsoft’un belirttiğine göre, Apple SkyDrive uygulamasını bu hafta başında onaylamış.

İlgili >> The Verge, Windows Team BlogiTunes App Store

İLGİLİ HABERLER