Teknoloji

Sızan basın fotoğrafları Nexus 10’un LG tarafından üretildiğini işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın yeni nesil Nexus 10 tabletine ait olduğu iddia edilen yeni basın fotoğrafları geçtiğimiz haftasonu itibarıyla internete sızdı. Söz konusu görüntülerde Google’ın yeni Nexus 10’un üretimi için Samsung yerine LG’yi tercih ettiği görülüyor. Şirketin yola Samsung yerine LG ile devam edeceğine dair haberler daha önce de gündeme gelmiş olsa da, son sızıntılara dek bu iddialara ilişkin somut detaylar ortaya çıkmamıştı.

nexus-10-lg-181113

Reddit üzerinden yayınlanan görüntülerden birinin mobil operatörü Telefonica’ya ait bir basın fotoğrafı olduğu ve şirketin bu fotoğrafın sızmasını istemediği açıkça anlaşılıyor. Fotoğrafın üzerindeki büyük yazılara rağmen Nexus 10’un şu ana kadar sadece Nexus 5’te bulunan bir uygulama başlatıcısı deneyimini, ince çerçeveli bir tasarımı ve ön hoparlörleri barındırdığı anlaşılıyor. 3G bağlantı özellikli versiyon için Birleşik Krallık’ta belirlenen satış fiyatının 299 pound olduğu da fotoğrafla ulaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

nexus-10-sizinti-181113

İkinci görüntüdeyse Nexus 10’un hemen altında daha önceki dedikodularda da kullanılan LG-V510 kod adı yer alıyor. Söz konusu paylaşım Reddit’ten kaldırılsa da, yeni nesil Nexus 10’un 22 Kasımda LTE bağlantı özelliği, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulacağı bilgisi de bu paylaşımla ortaya çıkanlar arasında bulunuyor. Basın fotoğraflarının sahtesini hazırlamak oldukça kolay olsa da, iki fotoğraftaki benzer ögelerin fazlalığı doğruluk ihtimalini artırıyor. Yeni nesil Nexus 10’da 2560 x 1600 piksel çözünürlüğünde ve 300 ppi yoğunluğunda bir ekran, Snapdragon 800 işlemci, 3 GB RAM, 8 megapiksel arka kamera, 2.1 megapiksel ön kamera ve 9000 mAh kapasiteli bir pil olması bekleniyor.

İlgili >> 9to5Google

İLGİLİ HABERLER