Teknoloji

Siri iPhone 4’te eksik şekilde çalıştırıldı – Video

iPhone 4S ile birlikte tanıtılan Siri sesli komut sisteminin iPhone 4’te de çalışabileceği söyleniyordu. Her ne kadar Apple’ın buna izin verip vermeyeceği henüz belli olmasa da, Siri’nin iPhone 4’te çalıştığını gösteren gayriresmi girişimler görmeye başladık. 9to5Mac sitesi tayfası ve Steve Troughton-Smith adlı bir yazılımcı Siri’nin arayüzünü ve kontrol mekanizmasını iPhone 4’te çalıştırmayı başardı.

Ne var ki, Siri’nin düzgün çalışması için Apple’ın sunucuları tarafında da bazı işlemlerin gerçekleşmesi gerekiyor. Kullanıcıların sesli komutları telefon tarafından çözüldükten sonra bu istek Apple’ın sunucularına gönderiliyor ve saliseler içinde Siri’nin vereceği cevap gönderiliyor. Resmi olmayan bir girişime Apple’ın sunucularının olumlu bir yanıt vermesini doğal olarak bekleyemeyiz. Bu nedenle iPhone 4’te çalışan Siri verilen emirlere karşılık vermeyi beceremiyor.

Aşağıdaki videoda da göreceğiniz gibi, Siri iPhone 4’te hızlı çalışmıyor. Çalıştırılan sürüm iPhone 4S’e uyumlu bir Siri ve bu sürümde de iPhone 4’ün GPU sürücüsü bulunmuyor. Bunun eksikliği de Siri arayüzünde geçişlerde takılmalara neden oluyor. Ne var ki, Siri’ye gereken iPhone 4 GPU sürücüsünün eklenmesi durumunda bu araç A5 işlemcili iPhone 4S’te çalıştığı gibi A4 işlemcili iPhone 4’te de çalışabilirdi gibi görünüyor. Ancak Apple yönetimi iPhone 4S’e Siri gibi ilgi çekici ve ayırt edici bir özelliği ekleyerek insanları iPhone 4S satın almaya teşvik etmeyi düşünmüş olmalı.

Video: Siri iPhone 4’te çalıştırıldı

İlgili – 9to5Mac
İlgili – Twitter (Steve Troughton-Smith)

[Görsel – 9to5Mac]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER