Teknoloji

Siri iPhone 4S’ten eski iOS cihazları için sunulmayacak

iphone-4s-inceleme-00025

Apple’ın, iPhone 4S’te sunulan Siri’yi daha eski cihazlarda sunmak gibi bir planının olmadığını yazılım geliştiricilere bildirdiği söyleniyor. Geliştiricilerin Siri’yi iPhone 4, iPad 2 ve daha eski iOS cihazlarında çalıştırma girişimlerinin sonrasında bir yazılımcı Apple ile iletişime geçerek şirkete eski cihaz sahiplerine para karşılığı Siri güncellemesini sunma tavsiyesinde bulunmuş.

Yazılım geliştirici Apple’a iPhone 4, iPod touch dördüncü nesil, vb. daha eski iOS cihazı kullananların 19.99 dolarlık bir ücret karşılığında içinde Siri’nin de bulunduğu iOS 5.0.1 güncellemesini dağıtması şeklinde tavsiyesini iletmiş. Apple’dan ise “Siri sadece iPhone 4S’te çalışır ve şu anda daha eski cihazlara destek sunma gibi bir planımız bulunmuyor.” şeklinde cevap gelmiş. Bu haber iPhone 4S’ten daha eski bir cihaza sahip olan iOS kullanıcıları için hayalkırıklığı yaratacak türden.

Siri’nin iPhone 4S’ten daha eski iOS cihazlarında çalıştırılmasına yönelik girişimleri ve bunların sonuçlarını görüyoruz. Aslında Siri’yi çalıştırmak o kadar da kolay değil, çünkü düzgün bir çalışma için Apple’ın sunucularıyla bağlantı sağlamak ve işlev için onay almak gerekiyor. Çeşitli girişimlerde iPhone 4S’in kimlik doğrulama bileşenlerinin ödünç alındığını biliyoruz. iPhone 4 ve iPhone 3GS‘te de Siri başarılı bir şekilde çalıştırılmıştı. Ancak görünen o ki, Apple Siri’yi belirlediği pazarlama stratejisi sonucunda sadece yeni cihazlarını daha da cazip hâle getirmek için kullanacak.

Siri’nin nasıl çalıştığını görmek için ayrıntılı iPhone 4S incelememize göz atmanızı tavsiye ederiz.

İlgili – Michael Steeber

İLGİLİ HABERLER