Teknoloji

Sina Weibo kullanıcı arayüzünde İngilizce dil seçeneği sunmak için çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

“Çin’in Twitter’ı” olarak nitelendirilen ve bu ülkede bir hayli popüler olan sosyal ağ Sina Weibo web sitesinin belirli bölümlerini İngilizce’ye çevirmeye başladı. TechInAsia tarafından verilen habere göre kullanıcı arayüzü henüz tamamen çevrilmiş değil, ancak menüler içerisinde özel mesajlar veya bahsedenlere İngilizce dilinde ulaşmaya izin veren seçenekler bulunuyor. Ayrıca dil seçeneği olarak İngilizce belirlendiğinde Sina Weibo logosu da İngilizce’ye dönüyor.

Sina Weibo İngilizce dil seçeneğinin henüz küresel çapta açılmadığını, şu an için sadece Güneydoğu Asya’daki kullanıcıların bu imkandan yararlandığını kaydetti. Ancak TechInAsia editörleri ABD’de olmalarına rağmen Sina Weibo için İngilizce dil seçeneğini etkinleştirmeyi başarmış. Şu anda yaklaşık 400 milyon kullanıcıya sahip olan Sina Weibo, hiç şüphesiz İngilizce dil seçeneğiyle birlikte daha da büyüyecek. Dünyanın ortak dili olarak nitelendirebileceğimiz İngilizce olarak hazırlanmış arayüz sadece ana dili İngilizce olan ülkelerde değil, dünyanın birçok bölgesindeki kullanıcıların bu sosyal ağa ilgi göstermesini sağlayabilir.

Öte yandan İngilizce arayüzle dünyaya açılmak Çinli sosyal ağın Çin dışından da reklam almasına olanak sağlayacaktır, tabii ki bu reklamlar da çoğunlukla İngilizce olacak. Sina Weibo şu anda gelirlerinin büyük bir kısmını reklamlardan elde ediyor. Bununla birlikte site için paralı üyelik seçeneği de bulunuyor. İngilizce reklamların bu para hareketlerine büyük bir katkı sağlayacağıysa su götürmez bir gerçek.

İlgili >> TechInAsia

İLGİLİ HABERLER