Teknoloji

SimCity Mac versiyonunun çıkışı ağustos ayına ertelendi

Geçtiğimiz mart ayında sorunlu bir başlangıç yapan SimCity 5’in Mac versiyonunun haziran ayının hemen başında geleceği açıklanmıştı. Ne var ki, EA Maxis bu sözünü tutmakta başarılı olamadı. Dün yayınladığı bir duyuruyla Mac versiyonunun çıkışının ertelendiğini duyuran video oyun geliştiricisi, çıkış için ağustos ayını işaret etti, ancak net bir tarih vermedi. Şirkete göre iki aylık gecikme sonucunda Mac versiyonu oyuncular için mükemmel bir deneyim yakalamış olacak.

simcity-5-070613

SimCity blogu üzerinden konu hakkında açıklama yapan EA Maxis “SimCity’nin Mac versiyonunun çıkış tarihini ağustos ayına kaydırdığımızı açıklıyoruz. Bu zor kararı verdik, çünkü oyunun henüz çıkış için hazır olduğuna inanmıyoruz.” diye yazdı. EA Maxis, SimCity PC versiyonu çıktıktan bir ay sonra, Nisan 2013’te Mac versiyonunun da çıkacağını söylemişti. Ancak tahmin ediyoruz ki, PC versiyonunda karşılaşılan problemler nedeniyle çıkış tarihi 11 Hazirana ertelenmişti. Sunucu ve bağlantı problemleri SimCity’nin PC versiyonunun çıkışını gölgelemiş, EA da bir yandan yamalarla durumu düzeltmeye çalışırken bir yandan da önemli özellikleri kapatmak zorunda kalmıştı.

EA Maxis iyi niyetini göstermek amacıyla Mac sahipleri için SimCity Launch Park’ın erişim süresini uzattığını açıkladı. Daha önce bu oyunun Mac versiyonunun satın almış olanlar ek süreden yararlanabilecek.

Mac versiyonu ağustos ayında çıktıktan sonra Mac sahipleri Origin dağıtım platformu üzerinden sistemlerine özel versiyonu edinebilecekler. Ayrıca PC versiyonunu satın almış olanlar da Mac versiyonunu ücretsiz olarak indirebilecekler. Bu arada EA Maxis 28 Mayıs tarihinde SimCity Amusement Park genişleme paketini de Origin’den indirilebilir şekilde yayınlanmıştı.

İlgili >> SimCity Blog

İLGİLİ HABERLER