EğlenceManşetler

Mac için SimCity versiyonunun çıkış tarihi açıklandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz ayın başında uzun zamandır beklenen oyunu SimCity’nin PC versiyonunun çıkışını gerçekleştiren EA, çıkışın hemen ardından yaşanan sorunlar nedeniyle bir hayli zor zamanlar geçirmişti. İşleri rayına oturttuğunu düşünen şirket Mac için SimCity versiyonunun çıkış tarihini de açıkladı.

simcity-5-ekran-goruntusu-090313

EA’dan gelen resmi açıklamaya göre SimCity’nin Mac kopyası Origin oyun dağıtım platformu üzerinden sunulacak; müşteriler hem Mac hem de PC üzerinde oynanabilir kopyaları indirme şansına sahip olacak. Eğer daha önce PC versiyonunu satın almışsanız bu, Mac versiyonunu da herhangi bir ek ücret ödemeden indirip oynayabileceğiniz anlamına geliyor.Mac versiyonunun çıkışıyla ilgili detayları veren EA, aynı zamanda mart ayının başında gerçekleşen çıkıştan beri 1.3 milyon adetten daha fazla PC versiyonunun satıldığını açıkladı. Şirketin belirttiğine göre, PC ve Mac sahipleri aynı sunuculara bağlanarak oyun oynayabilecek.

SimCity’nin internet bağlantısı gerektiriyor olması, EA ve Maxis’in başını ağrıtan en önemli unsur olmuştu. Tahmin edilenden daha fazla talebin gelmesi nedeniyle EA’nın Origin sunucuları aşırı yükle karşılaşmış, bu da birçok oyuncunun oyunlarını oynayamamasına neden olmuştu. Şirket altyapıyı güncelleyerek sorunları önemli oranda çözdü. Mac versiyonunun çıkış tarihinin açıklanması yeni oyuncular için de gerekli kapasitenin oluşturulduğu anlamına geliyor.

İlgili >>BusinessWire

İLGİLİ HABERLER