Teknoloji

Shazam sanatçıların keşfettikleri şarkıları tüm kullanıcılarıyla paylaşacak

shazam-300615

Müzikle bağlantılı neredeyse tüm uygulama ve servisler, Apple Music’in çıkışı öncesinde kendisini güncelleme yoluna gidiyor. Bu servislerden biri olan Shazam, yeni özelliğiyle kullanıcılarına favori şarkıcılarının Shazam üzerinden neyi aradıklarını görme imkanı sağlayacak.

Shazam’ın geçmiş versiyonunda sanatçı sayfalarında sadece sanatçının popüler şarkıları ve videolar gösteriliyordu. Yeni versiyonda ise sanatçının Shazam üzerinde keşfettiği şarkıları ve takipçi sayılarını görmek de mümkün olacak.

Sanatçılar diledikleri takdirde dinledikleri şarkıları doğrudan Shazam akışlarında, Facebook durum güncellemesi gibi, paylaşabilecek. Shazam, böylelikle hayranlarının sanatçılarının müzikal etkileşimlerini keşfetmesinin mümkün olacağına inanıyor.

Güncellemeyle birlikte gelen yenilikler, Shazam’ın Apple Music’in sosyal boyutunu sağlayan Connect bölümüne cevabı niteliği taşıyor. Shazam’ın ünlülerin keşiflerini göstermesi akıllara Spotify’ın herkese açık çalma listelerini de getiriyor. Sanatçılar söz konusu listeler sayesinde müzikal zevklerini hayranlarıyla paylaşabiliyor.

Shazam’a yeni özelliğinde ilk etapta 30 sanatçı destek verecek. Calvin Harris, Alicia Keys, Pitbull, Usher, One Direction ve Fall Out Boy gibi ünlü sanatçı ve grupların destek verdiği programa önümüzdeki dönemde yeni isimlerin de katılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER