Teknoloji

Shazam hızlı etiketleme ve Android Beam aracılığıyla anında paylaşım özelliklerini tanıttı

Mobil Dünya Kongresi uygulama geliştiricileri için de tıpkı üreticiler gibi önemli bir gösteri alanı. Popüler müzik etiketleme servisi Shazam da yeni özelliklerini Barselona’daki kongrede tanıttı. Bu özellikler arasında en dikkat çekici olanları ise daha hızlı etiketleme ve Android Beam aracılığıyla anında paylaşım.

En önemli yeniliklerden ilki olan daha hızlı etiketleme özelliği Android için çoktan devreye girmiş durumda. iOS kullanıcılarının da pek yakında sahip olacağı bu özellik ile şarkılar bir saniye gibi kısa bir sürede etiketlenebilecek. Özellikle reklam filmi gibi kısa süreli videolarda ya da dizilerde çalan şarkıların adını öğrenmekte sıkıntı yaşayanlar daha hızlı etiketleme özelliği ile bu dertten kurtulacaklar.

Shazam’ın sunduğu bir diğer yenilik ise sadece Android platformunda kullanılabilecek olan anında paylaşım özelliği.Android Ice Cream Sandwich sürümünde yer alan Android Beam aracılığı ile kullanılacak özellik için telefonun NFC olması ise şart. Android Beam aracılığıyla Shazam kullanıcıları NFC’yi aktif hale getirdikten sonra, cihazlarını birbirlerine dokundurarak favori etiketlerini kolaylıkla paylaşabilecekler. Eğer telefonlardan birinde Shazam yüklü değilse, iki cihazın birbirine dokunmasının ardından Shazam’sız telefon otomatik olarak Android Market’e yönlendirilecek. Android kullanıcıları gelecek haftalarda yapılacak kapsamlı bir güncellemenin ardından bu yenilikten de faydalanabilecekler.

 

İLGİLİ HABERLER