Teknoloji

Sharp Corner R konseptiyle gerçekten kavisli köşeler sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sharp corner rSharp son derece küçük çerçeveli telefon ekranları geliştirme konusunda oldukça hevesli. Şirket bu hevesini kendi markasını taşıyan Aquos Crystal gibi cihazlarla daha önce gözler önüne sermişti. Bu konudaki çalışmalarını sürdüren şirketin ortaya çıkarttığı son konsept ise Sharp’ın katettiği mesafeyi somut biçimde gösteriyor.

Corner R adını taşıyan konsept, şirket tarafından geliştirilen Free Form teknolojisini barındırıyor. Bu sayede IGZO LCD paneller farklı şekillerde kesilebiliyor.

Neredeyse çerçevesiz olan 5.2 inç 1080p çözünürlüklü panelin köşelerinde gerçek kavisler bulunuyor. Böylelikle macOS’un bir zamanlar ekranın sol ve sağ üst köşelerinde küçük siyah çentikler oluşturarak verdiği kavis görüntüsü doğal olarak oluşuyor.

Sharp Corner R ne zaman gerçek bir üründe boy gösterecek bilinmiyor

Sharp Free Form teknolojisiyle geliştirdiği ekranları fuar standlarından alıp gerçek ürünlere taşıma konusunda sıkıntılar yaşıyor. Ancak Corner R konseptinde bu sıkıntıların tekrarlanmayacağı düşünülüyor. Yine de Sharp Corner R konseptinin gerçek bir ürüne ne zaman uygulanacağı konusunda somut bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER