Matsushita bütün ürünlerinde Panasonic adını kullanacak
Matsushita adını çoğu kimseye sorsak bilmez, ama Panasonic adını sorsak herkes bilir. Aslında ikisi de birbirinden farksız. Matsushita şirket, Panasonic ise bu şirketin sahibi olduğu bir marka. Matsushita daha fazla tanınmak için artık herkesin bildiği Panasonic adını kullanmaya karar verdi.
Uzunca süren tartışmalardan sonra, hissedarlar şirketin adının Panasonic Corporation olarak değiştirilmesi teklifini kabul etti. Değişim Japonya’da 1 Ekim 2008 tarihinde başlayacak. Öncelikle Tokyo Borsası’nda “MC” sembolü “PC” olarak değiştirilicek, değişimin tamamlanması ise tüm ürün ve bölümlerin Panasonic markası altında toplanmış olacağı Mart 2010′u bulacak.
Hali hazırda Panasonic markası ile satılan LCD-plazma ekranlar ve diğer elektronik ürünler için herhangi bir sorun yok. Ancak Matsushita markası ile satılan pil, ekoloji ve kaynak ürünlerinin adları Panasonic olarak değiştirilecek.
Kaynak: Engadget
İlgili Haberler
- Panasonic Toughbook serisini yeniliyor...
- Panasonic 64 GB kapasiteli SDXC kartı çok yakında çıkarıyor...
- Panasonic G2 Plazma TV serisi 5000000:1 kontrast oranıyla göz dolduracak...
- Panasonic Lumix DMC-G1 incelendi, geçer not aldı...
- Panasonic 85 inç’lik plazma TV’sini tanıttı...
- Panasonic 37 inç OLED TV için mi çalışıyor?...
- Panasonic’ten Leica lenslere yeni yetenekler...
- Panasonic G20 plazma TV’ye inananların yüzünü kara çıkartmıyor...
- Panasonic DMC-GH1 24 Nisan’da Japonya’da piyasaya çıkıyor...
- Panasonic Class 10 SDHC bellek kartlarını tanıttı...







