Teknoloji

Seesmic uygulaması BlackBerry desteğini sonlandırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Seesmic adlı popüler uygulama kullanıcıların sosyal beslemelerini tek bir yerde toplamasını sağlıyor. Çeşitli platformları destekleyen bu uygulamanın geliştiricileri yaptıkları açıklamayla BlackBerry versiyonu için sundukları desteği sonlandırcaklarını duyurdu.

30 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacak bu süreçle birlikte şirket tüm dikkatini iOS, Android ve Windows Phone 7 platformlarına kaydıracak. Aslında bu durum BlackBerry platformunun geliştirici ilgisini kaybettiğine güzel bir örnek oluşturuyor. Her ne kadar RIM’in mobil platformuna yönelik ilginin azalıyor olduğu görünse de, birçok geliştirici de biraz isteksiz de olsa bu platformu desteklemeyi sürdürüyor.

Yazılımcılar açısından olaya bakacak olursak, pazara yön veren veya kullanıcı sayısını arttıran ürünlere sahip olmayan bir platform için geliştirme kaynağı ayırmak çok da mantıklı görünmüyor. Buna ek olarak RIM’in yeni QNX platformu için çalışıyor olması, mevcut BlackBerry platformunun geleceğini belirsiz hâle getiriyor. Doğal olarak, belirsizliği de kimse sevmez. Seesmic BlackBerry platformundan elini eteğini çeken tek geliştirici olarak kalmayacak gibi görünüyor.

İlgili – Business Insider

İLGİLİ HABERLER