Teknoloji

Seagate video uygulamalarına özel sabit diski Video 2.5 HDD’yi tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sabit disk üreticisi Seagate 2.5 inç’lik yeni bir ürün tanıttı. Video uygulamaları için özel olarak tasarlanan ve geliştirilen bu sabit diskin dijital video kaydedicisi, set üstü cihaz ve güvenlik kamerası kayıt cihazlarında kullanılması amaçlandı. Video 2.5 HDD adını taşıyan bu ürünün geliştirilmesi sırasında video endüstrisinin önem verdiği üç unsur dikkate alındı: Yüksek dayanıklılık, akustik ve enerji verimliliği.

Seagate yeni sabit diskin dayanıklılık anlamında sınıfının en iyisi olduğunu, yıllık 0.55 civarındaki hata oranıyla açıklıyor. Bu sürücü geniş sıcaklık aralıklarında, sessize yakın şekilde çalışma yeteneğine de sahip. Sessize yakın çalışma özellikle bu diski bir DVR veya set üstü cihazın içine koyduğunuzda önem kazanıyor. Bu cihazlar genellikle oturma odasında sabit bir şekilde durur ve çalışma esnasında diskin çok fazla ses çıkarması ev sakinlerinin rahatsız olmasına neden olabilir. Seagate’in söylediğine göre sürücü insan kulağının duyacağı ses seviyesinin altında olacak şekilde sadece 22 dB şiddetinde gürültü üretiyor.

Video 2.5’in 500 GB’ye kadar farklı kapasitelerde, bir veya iki disklik özel çözümleri bulunuyor. İnce tasarımı saysinde küçük boyutlu tüketici elektroniği cihazlarında da kullanılmasına kapı açılıyor. Bu sabit disk 12’ye kadar eş zamanlı HD akışını desteklemesiyle güvenlik kamerası görüntülerinin kaydı için de mükemmel bir ortam sağlıyor. Sürücünün ne zaman piyasaya çıkacağı ve ne kadara satılacağı henüz açıklanmadı.

İlgili >> Seagate

İLGİLİ HABERLER