Teknoloji

Seagate Samsung’un HDD biriminin resmen sahibi oldu

Seagate’in Samsung’un HDD birimini 1.4 milyar dolar tutarındaki hisse senedi ve nakit para karşılığında satın alacağı geçtiğimiz nisan ayında açıklanmıştı. Söz konusu satın alma süreci nihayet tamamlandı ve Seagate rakibi olan Samsung’un sabit disk bölümünü satın almış oldu.

Seagate bu satın almayla birlikte Samsung’un HDD işlerindeki çekirdek yönetici ve çalışan kadrosunu bünyesine katacak. Ayrıca Samsung’un katı durum depolama teknolojileri de hibrit cihazlarını destekleyecek. Bunun karşılığında Samsung Seagate’in yüzde 9.6’lık hissesinin sahibi olacak. Ayrıca iyi de bir nakit para eline geçecek. Bu arada Samsung’un bilgisayarlarında yer alacak sabit disk sürücüleri Seagate tarafından temin edilecek. Bazı sabit disk sürücüleri önümüzdeki 12 ay boyunca Samsung adını taşımaya devam edecek. Bu süre sonunda Seagate tüm disklere kendi markasını vermiş olacak.

Söz konusu satın almayla birlikte sabit disk alanında rekabetin giderek daha da azaldığını söyleyebiliriz. Western Digital ile Hitachi arasından da benzer bir satış durumu söz konusu. Eğer o da gerçekleşirse ve SSD tarafında üretim arttırılıp yeteri kadar makul fiyatlı alternatif yaratılmazsa, rekabetin azlığının yol açacağı durumlardan tüketiciler etkilenebilir. Zaten sabit disk fiyatlarının Tayland’daki sel felaketi nedeniyle uçtuğu bir ortamda bu herşeyin üzerine tuz biber eker.

İlgili – Seagate (1)
İlgili – Seagate (2)

İLGİLİ HABERLER