Manşetler

Seagate 750 GB kapasiteli ikinci nesil Momentus XT melez diski tanıttı – Video

SSD, yani katı hâl diskleri performans konusunda sabit disklere göre büyük ilerleme sunuyor. Ne var ki, bu disklerin düşük kapasitesi ve yüksek fiyatı bunları makul bir çözüm olmaktan henüz uzak tutuyor. Seagat, Momentus XT serisi melez disklerle orta yol bulma yoluna gitmişti. Momentus XT serisi ürünlerde hem SSD hem de sabit disk yer alıyor. Birinci nesilde 500 GB’lık depolama kapasitesine sahip olan bu diskin yeni tanıtılan ikinci nesil versiyon 750 GB’lık alan sunmakta.

Momentus XT serisi disklerde 750 GB kapasiteli sabit diskin yanı sıra 8 GB’lık flaş sürücü yer alıyor. İşletim sistemi bu iki farklı sürücüyü tek bir sürücü şeklinde görüyor. Bu yapı sayesinde geleneksel sabit disk sürücülere göre üç kat daha iyi performans sunuluyor. Bu arada önceki versiyona göre de yüzde 70 oranında kapasite artışı sunulmakta. Seagate Momentus XT, Seagate’in Adaptive Memory ve FAST Factor teknolojilerinin avantajından da yararlanıyor.

Adaptive Memory teknolojisi sayesinde sık kullanılan dosyalar flaş depolama alanına kopyalanıyor ve öncelik ediniyor. Böylelikle kullanımda daha yüksek verim ve daha iyi performans sağlanıyor. FAST Factor teknolojisi ise SSD ve sabit disk sürücülerinin güçlerini harmanlayarak uygulamalara daha hızlı erişim, daha hızlı başlatma ve daha yüksek sistem hızı kazandırıyor. Seagate Momentus XT bu gibi avantajlara sahip, ayrıca standart bir dizüstü bilgisayar diski boyutlarında geliyor. 7200 rpm’lik bir sabit disk sürücüyle aynı gürültü seviyesine sahip.

Seagate Momentus XT’nin piyasa fiyatı 195$ olarak belirlenmiş. Bu ürün piyasada bağımsız satılmanın yanı sıra Exper ve Casper gibi yerli üreticilerin ürünlerinde de yüklü gelecek.

Seagate Momentus XT’nin performansını gösteren karşılaştırmalı test videolarını aşağıda bulabilirsiniz.

İlgili – Seagate

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER