Eğlence

Scribd e-kitap katalogunu çizgi romanlarla genişletiyor

scribd-cizgi-roman-110215

E-kitap abonelik servisi Scribd, geniş katalogunu çizgi romanlarla büyütecek. Yapılan açıklamada servisin 10 bini aşkın çizgi roman ve görsel kitabın haklarını satın aldığı belirtilirken, Scribd bünyesindeki toplam eser sayısının 1 milyon sınırına yaklaştığı ifade edildi. Artık Scribd’e aylık 8.99 dolar karşılığında abone olan kullanıcılar, The Avengers ve X-Men gibi klasikleşmiş çizgi romanları da okuyabilecek.

Scribd çizgi romanlar için aralarında Marvel, IDW, Archie ve Arcana’nın da bulunduğu 10’dan fazla yayıncıyla anlaştı ve bu çapta bir çizgi roman ortaklığına giden ilk e-kitap abonelik servisi oldu.

Scribd kullanıcıları servisin katalogunda isim, yayıncı veya karakter adı kullanarak çizgi roman araması yapabilecek. Çizgi roman yazarlarının profil sayfalarına ek olarak, çizgi roman kahramanlarına ait bilgiler içeren özel sayfalar da Scribd’e eklenecek. Bir sonraki maceraya vakit kaybetmeden geçmek isteyen kullanıcılar için de çizgi romanların sonunda özel bir buton bulunuyor.

Scribd geçtiğimiz kasım ayında da kataloguna sesli kitapları dahil etmişti. Anlaşmayı değerlendiren Marvel Başkan Yardımcısı Daniele Campbell, Scribd sayesinde bir çizgi roman dükkanına erişim şansı bulunmayan kitleye de ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER