Eğlence

Microsoft CEO’su Satya Nadella “Hit Refresh” isminde bir kitap yazıyor

satya nadellaMicrosoft CEO’su Satya Nadella hayatını, Microsoft’u ve teknolojinin geleceği nasıl şekillendireceğini anlatan bir kitap yazıyor. “Hit Refresh” (Yenileye Tıkla) adını taşıyacak kitap, 2017’de yayınlanacak. Uluslararası yayıncılığını Harper Business’ın üstleneceği kitabın geliri, Microsoft’un hayır işleriyle ilgilenen Microsoft Philanthropies birimine aktarılacak.

Nadella, “Hit Refresh” ile kitap yazarlığını ilk kez deneyecek. İlk açıklamaları, Microsoft CEO’sunun daha önce kitap yazan diğer üst düzey yöneticilerden farklı olmayı istediğini gösteriyor. Kitabın duyurusu için yapılan açıklamada Nadella’nın “Hit Refresh nasıl başarıya ulaşacağınızı anlatan veya benim anılarımdan bahsettiğim bir kitap olmayacak.” sözleri göze çarpıyor. Harpers tarafından hazırlanan tanıtımda “dönüşüm” kavramına da vurgu yapılıyor.

Nadella, Microsoft’u geleceğe odaklanan bir şirkete dönüştürmeye verdiği önemi daha önce dile getirmişti. Microsoft CEO’su şimdi de bu dönüşümün genel olarak şirketler için önemini anlatacak gibi gözüküyor.

Satya Nadella kitap gelirlerinde de önceliği “bulut”a verecek

Nadella kitabında kendi dönüşüm yolculuğunu, Microsoft’un devam eden dönüşüm sürecini ve teknolojiyle insan hayatında yaşanacak dönüşümü anlatacak. Kitabını Microsoft’taki çalışma arkadaşları, iş ortakları ve müşterileri için kaleme aldığını söyleyen CEO, ilginç bir hedef kitlesi oluşturmuşa benziyor. Ancak Windows kullanıcılarının da Microsoft müşterisi olduğu göz önüne alınınca Nadella’nın geniş bir kitleyi hedeflediği anlaşılıyor.

Satya Nadella gibi günlük mesaisinin önemli bir kısmını yönettiği şirkete harcayan bir kişinin kitap yazması, pek beklenecek bir hareket değil. Ancak daha önce The Financial Times ve Slate için çeşitli makaleler kaleme alan Nadella, bir şeyler yazmaya yabancı bir isim değil. Harper’dan yapılan açıklamada, kitaptan elde edilecek gelirin özellikle kamu yararı amaçlayan kamusal bulut projelerine aktarılacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER