Manşetler

Satın alma işlemleri tamamlandı, Palm artık resmen HP’nin bir parçası

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP’nin Palm’ı satın alacağını açıklamasının üzerinden 2-3 ay geçti. Görünüşe göre HP’nin yatırımcıları mutlu, avukatlar da ceplerini iyice doldurdu. Her iki şirket 1.2 milyar dolarlık anlaşmanın resmiyet kazandığını ve satın alma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Artık Palm resmen HP’nin bir parçası.

webOS’in rönesans dönemi başlıyor olabilir. HP Palm’ın fikirlerini ve işletim sistemini üreteceği akıllı telefonlardan tabletlere, hatta yazıcılara kadar kullanmayı planlıyor. Palm’ın çalışanlarının ve yapısının HP’ye nasıl ekleneceğini ya da Palm’ın CEO’su Jon Rubinstein’in HP’de nasıl bir görev alacağını merak ediyoruz. Ancak bu arada Palm’ın bazı önemli çalışanlarını çoktan kaybettiğini de hatırlatalım. Bir yandan geçişi yönetirken diğer yandan da hedeflerin peşinden gitmek her iki şirket için de önümüzdeki dönemde en zorlu görev olacak.

İşler resmiyet kazandığına göre HP Slate tabletin de akıbetinin de belli olmasını bekleyebiliriz. Satın alma haberlerinin ortaya çıkmasından beri bu tabletin mezara gömüldüğü söyleniyor. HP de bu tablet hakkında tam bir sessizliğe büründü. Şirketten artık kesin bir açıklama bekliyoruz.

İlgili – HP
İlgili – Palm

İLGİLİ HABERLER