Teknoloji

SanDisk’in Western Digital’a satışı tamamlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sandisk western digitalDünyanın en büyük depolama çözümleri üreticisi, artık biraz daha büyük. Western Digital, daha önce duyurduğu SanDisk satın almasının resmiyet kazanması için tüm mevzuatsal koşulların yerine getirildiğini açıkladı.

19 milyar dolar karşılığında SanDisk Western Digital çatısı altına girmiş olacak. SanDisk’in SSD pazarındaki hatırı sayılır payı da Western Digital’in yönetimi altına girecek. Şirket flaş hafıza kartları ve USB depolama çözümleriyle ün kazanmış olsa da, son zamanlarda kurumsal dizüstü bilgisayarlar için sabit disk üretimi konusunda da ciddi adımlar atıyor.

Buna ek olarak, SanDisk Apple ve Nvidia gibi şirketler için de bellek bileşenleri hazırlıyor. SanDisk kurucusu Dr. Eli Harari, 2014’te “Flaş depolama endüstrisindeki devrime öncülük ettiği” için ABD Başkanı Barack Obama tarafından ABD Ulusal Teknoloji ve İnovasyon Madalyası ile ödüllendirilmişti.

Hem Western Digital’ın hem de SanDisk’in merkezleri ABD’nin Kaliforniya eyaletinde olsa da, anlaşma için gerekli son onay Çin Ticaret Bakanlığı’ndan geldi. SanDisk CEO’su Sanjay Mehrotra, lider depolama çözümleri şirketine dönüşen Western Digital’ın başarısına katkı sağlamayı istediklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER