Teknoloji

SanDisk Memory Vault, Extreme Pro SDXC, Mobile Ultra SDXC ve yeni Cruzer USB disklerinin Türkiye lansmanı yapıldı – Video

SanDisk Türkiye oldukça hızlı davrandı ve küresel lansmanı daha geçtiğimiz hafta yapılan yeni depolama ürünlerinin Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. Tanıtılan ürünler arasında Memory Vault, Extreme Pro SDXC ve Mobile Ultra SDXC serisi bellek kartları, Cruzer Fit ve Cruzer Switch USB flaş sürücüler yer alıyor.

Memory Vault, SanDisk’in SSD sürücüsünü saklama ile ilgili tüm kilit elemanlarıyla bir araya getiren Chronolock teknolojisiyle birleştiriyor. Uzun süreli veri saklamanın etkilerini gözlemlemek amacıyla hızlandırılmış sıcaklık testlerinden geçirilen bu ürün içinde sakladığı fotoğrafları ve videoları 100 yıla kadar koruyabildiğini ortaya koydu. SanDisk Memory Vault’un 8 GB ve 16 GB’lık iki farklı versiyonu olacak. Ürün bir anahtarlık boyutunda.

Extreme Pro SDXC UHS-I kartı SD 3.0 teknik özelliklerinden Ultra High Speed (UHS) mimarisine dayanıyor. SanDisk bu kartın performansını ve kapasitesini ikiye çıkarmış ki, bu ürün profesyonel seviye işlerle uğraşanlara hitap edebilsin. Saniyede 90 MB’lık yazma hızına sahip olan bu kart RAW formatında görüntülerin yakalanması, Full HD video kaydı gibi işler için biçilmiş kaftan gibi görünüyor. Saniyede 95 MB’lık okuma hızı sayesinde de bu kartın içindekileri normal sürenin yarısında bilgisayara aktarmak mümkün. SanDisk Extreme Pro SDHC ve SDXC UHS-I kartları 8 ve 64 GB aralığında kapasite seçeneklerine sahip olacak. Mobile Ultra microSDXC kart serisiyse daha çok akıllı telefon ve tabletleri hedefliyor. 64 GB’ye kadar veri depolama seçeneği sunulan bu serinin üyeleri 30 MB/s aktarma hızına ulaşabiliyor, ayrıca Full HD video kaydı için gerekli olan Class 6 performansını sunuyor. Bu seride de 4 GB ile 64 GB arasında değişen kapasitelerde seçenekler bulmak mümkün olacak.

Cruzer Fit USB flaş sürücüsü madeni para büyüklüğünde boyutuyla dikkat çekiyor. Bu yönüyle “tak ve unut” mantığında çalışacağını düşündüğümüz bu USB flaş sürücü sadece dizüstü bilgisayarlarda değil USB portuna sahip tabletlerde de rahatlıkla kullanılabilir. Bu sürücüler 4 GB ile 16 GB kapasite aralığında satılacak. Cruzer Switch USB flaş sürücüler ise kapaksız ve kaymayan tasarımıyla rahatça taşınabiliyor, 2-32 GB aralığında değişen kapasite seçenekleriyle sunuluyor. SanDisk’in perakende USB aygıtlarının hemen hemen hepsinde şifreleme ve çevrimiçi yedekleme özellikleri sunuluyor. SecureAcess yazılımı sayesinde aygıt üzerinde şifreyle korunmuş özel bir kasa oluşturuluyor ve burada tüketicilerin hassas verileri saklanıyor.

Aşağıda yer alan videoda SanDisk’in yeni tanıttığı Extreme Pro SDXC kart ile eski model bir SD kartın karşılaştırması yapılıyor. SanDisk’in yeni sunduğu SD kartın takılı olduğu durumda dijital fotoğraf makinesi, eski SD kartın takılı olduğu duruma göre yarı sürede 10 fotoğrafı art arda çekebiliyor.

SanDisk’in yeni tanıttığı bu kartlar gelecek aydan itibaren perakende mağazalarında bulunabilir olacak.

Video: SanDisk’ten SD Kart Performans Testi

İlgili – SanDisk (Mobile Ultra microSDHC I)
İlgili – SanDisk (Extreme Pro SDHC ve SDXC)
İlgili – SanDisk (Cruzer Fit)
İlgili – SanDisk (Cruzer Switch)
İlgili – SanDisk (Memory Vault)

İLGİLİ HABERLER