Teknoloji

SanDisk iOS cihazlar için sunduğu depolama çözümlerinin sayısını artırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sandisk ios2017 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017), mobil cihazlardaki kullanıcı deneyimini geliştirmek için hazırlanmış aksesuarlar için de bir sahne niteliği taşıyor. Faaliyetlerine Western Digital çatısı altında devam eden SanDisk iOS işletim sistemli cihazlar için hazırladığı yeni depolama çözümlerini Barselona’da tanıttı.

SanDisk’in yeni ürünleri iXpand Flash Drive ve SanDisk Connect Wireless Stick adını taşıyor. Her iki flaş bellek de iPhone ve iPad sahiplerine 256 GB dahili depolama alanı kazandırıyor. Bu sayede iPhone ve iPad sahipleri çok daha fazla sayıda fotoğrafı, videoyu ve şarkıyı cihazlarına kaydedebiliyor.

Counterpoint Research Araştırma Direktörü Neil Shah, insanların gelişmiş mobil cihazlarla yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve 4K videolar çektiklerini belirtti ve bunun daha fazla depolama alanı ihtiyacını beraberinde getirdiğini ifade etti. Shah, bu nedenle yüksek kapasiteli depolama çözümlerine olan talebin artmasını öngördüklerini dile getirdi.

Western Digital Ürün Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dinesh Bahal ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İnsanlar telefonları iPhone’ları ile daha fazla fotoğraf ve video çekmeye devam ettikçe bazıları bu içeriklerini başka cihazlara taşımayı veya değerli dijital içeriklerini yedeklemeyi isteyecektir. Amacımız, tüketicilerin endişe duymadan mükemmel anlarını yakalamaya yardımcı olan mobil depolama çözümleri sunarak değişen bu teknolojilere ayak uydurmak. Bu muhteşem yeni kapasiteler ile kullanıcıların içeriklerini kaydetmelerini, yedeklemelerini, paylaşmalarını ve taşımalarını sağlayarak bu amacımıza ulaşıyoruz.”

SanDisk iXpand Flash Drive, sunduğu 256 GB ek kapasite ile iPhone ve iPad sahiplerine cihazlarında hızlı biçimde yer açmalarında yardımcı oluyor. Esnek Lightning ve USB 3.0 bağlantıları ise kullanıcılara fotoğraf ve videolarını iPhone, iPad, Mac ve PC arasında kolaylıkla taşıma imkanını sağlıyor.

iXpand Flash Drive, iPhone ve iPad’lere yüklenen iXpand Drive uygulamasıyla birlikte kullanılıyor. iXpand Flash Drive ile sosyal ağlardaki galeriler otomatik olarak yedeklenebilirken, iXpand Drive uygulaması da videoların doğrudan flaş bellek üzerinden izlenmesini mümkün kılıyor. Bellekte hassas dosyaların cihazlar arasında güvenli paylaşımını sağlayan şifreleme yazılımı da bulunuyor.

Yenilenen iXpand Drive uygulaması sayesinde iXpand Flash Drive’da bulunan içerikler Google Chromecast üzerinden TV’ye yansıtılabilecek. Uygulama iXpand Flash Drive iOS cihaza bağlandığında otomatik olarak başlatılıyor. Böylelikle içeriklere rahatça erişilmesi ve dosyaların kolaylıkla yönetilmesi sağlanıyor.

SanDisk’in MWC 2017’de duyurduğu bir diğer yeni ürün olan SanDisk Connect Wireless Stick de iXpand Flash Drive’a benzer bir işlevi yerine getiriyor. Ürün, SanDisk Connect uygulamasıyla birlikte kullanılıyor. SanDisk Connect’in AirPlay desteğine sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

SanDisk iOS için geliştirdiği yeni depolama çözümlerini ABD’de 279.99 dolar karşılığında satışa sundu

SanDisk iOS cihazlar için hazırladığı 256 GB kapasiteli yeni depolama çözümlerini ABD’de 279.99 dolarlık fiyat etiketleriyle satışa çıkardı.

İLGİLİ HABERLER