Teknoloji

SanDisk Extreme Pro CFast 2.0 bellek kartıyla 450 MB/s’ye varan okuma hızları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

SanDisk fotoğraf ve video ile ilgilenen profesyonellere yönelik olarak yeni bir bellek kartının duyurusunu gerçekleştirdi. 120 GB’lık bir depolama alanı barındıran bellek kartı SanDisk Extreme Pro CFast 2.0 adını taşıyor. SanDisk yeni bellek kartıyla yayıncılık, fotoğraf ve video alanlarına odaklanan profesyonel kullanıcıları kendisine hedef kitle olarak seçiyor.

sd-extreme-170913

SanDisk’e göre 120 GB’lık bellek kartı 450 MB/s’ye varan okuma hızları ile muadilleri içinde ”dünyanın en hızlısı” unvanını taşıyor. Extreme Pro CFast 2.0 350 MB/s’ye kadar yazma hızı desteği de sunuyor. Şirketten yapılan açıklamada bu yüksek okuma ve yazma hızları sayesinde profesyonel kullanıcıların geniş boyutlu dosyaları eskiye kıyasla çok daha hızlı bir şekilde yönetebileceğine dikkat çekiliyor. Yeni bellek kartının hızını geleneksel bir bellek kartıyla karşılaştıran şirket, eski bir CompactFlash kartın 20 dakikada gerçekleştirebildiği 100 GB’lık bir dosya transferini CFast 2.0’ın 4 dakikada gerçekleştirebildiğini belirtti.

CFast 2.0 teknolojisini kullanma konusunda ilk olan SanDisk’in yeni bellek kartı 4K formatında çekimler yapan profesyonellerin de işini kolaylaştırmayı hedefliyor. SanDisk’ten yapılan açıklamada ürünün USB 3.0 ile cihaza bağlanan özel bir okuyucu/yazıcı’ya sahip olacağı ve böylelikle transfer hızlarının artacağı ifade edilirken, Extreme Pro CFast 2.0’ın piyasaya çıkış tarihi ve fiyatına dair bir bilgi verilmedi.

İlgili >> SanDisk

İLGİLİ HABERLER