İncelemelerManşetler

SanDisk Cruzer Facet USB Flash Drive İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yaklaşık 10 yıl öncesinin flaş belleklerini hatırlıyor musunuz. Büyük gövdelerinde ne kadar küçük depolama hacimleri barındırırdı. SanDisk Cruzer Facet USB flaş bellekleri görünce nereden nereye geldiğimizi daha iyi anlıyoruz. 4, 8, 16 ve 32 GB’lık farklı depolama seçeneklerine sahip olan bu USB bellek mavi, kırmızı ve beyaz renkli üç farklı kasasıyla veri taşıma işinin ağırlığını ortadan iyice kaldırıyor.

Test merkezimize gelen 8 GB kapasiteli ve mavi renli SanDisk Cruzer Facet USB flaş bellek fazla dikkat edilmezse kaybedilecek kadar küçük boyutlara sahip. 45 mm x 12 mm x 4.5 mm boyutlara sahip olan ürün USB 2.0 uyumluluğunu barındırıyor. USB ucu herhangi bir kapağa sahip değil. Aslına bakarsanız oluşturulan yapının kapağa pek fazla ihtiyacı yok, çünkü USB ucu kasanın geneliyle bütünleşik hâle getirilmiş, USB ucun kırılıp ana gövdeden ayrılması gibi bir durum söz konusu değil. Üstelik kapağın olmaması kapağa bekçilik yapmak gibi bir durumu da ortadan kaldırıyor.

Galeri: SanDisk Cruzer Facet 8 GB USB Flaş Bellek
[nggallery id=996]

0 ile 45 santigrat derece arasında çalışma ve -10 ile 70 santigrat derece arasında saklama kabiliyetine sahip olan bu diskle ilgili sürücüler ve kullanım kılavuzları içinde yüklü şekilde geliyor. Kullanıcılara verilerini kolaylıkla taşıma fırsatı sunan SanDisk Cruzer Facet aynı zamanda verilerin güvenli bir şekilde saklanmasına da olanak sağlıyor. Bunun için Secure Access adlı bir yazılıma ait kurulum dosyası barındırıyor. Bu arada Secure Access üzerinde 2 GB’lık ücretsiz Yuuwaa bulut depolama alanı da kontrol edilebiliyor. SanDisk Extreme USB 3.0 Flash sürücü incelememizde yer alan yazılımla ilgili detaylar SanDisk Cruzer Facet için de geçerli.

SanDisk Cruzer Facet’in performans açısından orta düzeyde olduğunu söylemeliyiz. Gerçekleştirdiğimiz dosya benchmark testinde bu ürün sırasıyla 30.74 MB/s ve 11.6 MB/s’lik dizisel okuma ve yazma hızlarına ulaşmayı başarıyor. Bunun yanı sıra dosya okuma benchmark testinde de ortalama 24.1 MB/s’lik okuma hızıyla karşılaştık. SanDisk Cruzer Facet üzerine 729 MB’lık bir video dosyasını 2 dakika 52 saniyelik bir sürede aktarmayı başardık.

SanDisk Cruzer Facet 8 GB USB flaş bellek 15-25 TL arasında değişen fiyatlarıyla piyasadaki ekonomik ve rahat taşınabilir USB flaş bellekler arasında geliyor. Dosya transfer hızı pek yüksek değil, ancak bu durum ürünün fotoğraf, video, müzik ve diğer dosyalarınızı taşımak için bir engel oluşturmuyor.

İLGİLİ HABERLER