Teknoloji

SanDisk Connect Wireless Stick ile mobil cihazlar için kablosuz depolama çözümü

sandisk-connect-wireless-stick-150715

Flaş bellek aksesuar üreticisi SanDisk’in en son ürünlerinden biri Connect Wireless Stick adlı mobil flaş bellek sürücü oldu. Bunun sayesinde bilgisayarlar ve mobil cihazlar arasında kesintisiz dosya paylaşımı sağlanabiliyor.

SanDisk kullanıcıların müzik veya HD video gibi içerikleri aynı anda üç mobil cihaza yayınlayabileceğini, ayrıca Connect Wireless Stick’in tek bir şarjla tek bir cihaza 4.5 saate kadar veri akışı sağlayabileceğini söylüyor.

Kablosuz içerik aktarım ve yayın özellikli SanDisk Connect Wireless Stick 16 GB, 32 GB, 64 GB ve 128 GB’lık depolama alanı seçenekleriyle sunuluyor. Flaş bellekler iOS ve Android uygulamalarıyla birlikte kullanılıyor.

Flaş sürücü bilgisayarlar ve mobil cihazlarla Wi-Fi üzerinden bağlantı kuruyor. 2.4 GHz 802.11b/g/n Wi-Fi desteğine sahip. PC ve dizüstü bilgisayarlar arasında çeşitli kablosuz veri transfer çözümleri bulunmakla birlikte, fotoğraf veya video gibi içeriklerin bilgisayardan telefon veya tablete taşınması sırasında büyük miktarda depolama alanı gerekebiliyor.

Flaş bellek sürücünün bir ucunda USB fişi bulunuyor, böylelikle dosya transferi için bilgisayara bağlanabiliyor, aynı zamanda şarj işlemi de USB portu üzerinden gerçekleştiriliyor.,

Kablosuz yayın özelliği sayesinde mobil cihazın kısıtlı depolama alanı tüketilmiyor. Kullanıcılar HD videolarını izlemek veya müzik dinlemek için Connect Wireless Stick’te depolanan ve orada kalmaya devam eden dosyalardan yararlanıyor.

SanDisk Connect Wireless Stick ile birlikte çalışan iOS ve Android uygulamaları mevcut. Kullanıcılar bu uygulamaları basit anlamda dosya yöneticisi olarak kullanabilir. Ayrıca film rulosundaki fotoğraf ve videoların otomatik olarak yedeklenmesi imkanı da sunuluyor.

SanDisk, Connect Wireless Stick’in yurt dışı satış fiyatını depolama alanı büyüklüğüne göre 30 ile 100 dolar arasında belirledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER