Teknoloji

SanDisk’ten 200 GB kapasiteli microSD kart

sandisk-200-gb-microsd-020315

SanDisk bundan bir yıl önce 128 GB kapasiteli ilk microSD kartı tanıtmıştı. MWC 2015’te de bahisleri yükseltmekten geri kalmayan şirket, 200 GB depolama alanı sunan microSD kartını tanıttı. Piyasadaki pek çok SSD hafızalı dizüstü bilgisayardan daha fazla depolama alanı sunan SanDisk’in yeni microSD kartı, tüm Android cihazları müzik ve fotoğrafları saklayan bir sabit diske dönüştürme gücünü taşıyor. SanDisk’in yeni microSD kartının temel hedefi akıllı telefonlar olsa da, akıllı telefonlarda microSD kart kullanımının geleceği belirsizliğe girmiş durumda.

Samsung’un yeni gözde telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’de dahili depolama alanını genişletmek için bir microSD kart yuvası bulunmuyor. Apple ise iPhone’da microSD kart seçeneğini hiç sunmadı. HTC’nin yeni amiral gemisi One M9’da microSD kart desteği bulunsa da, HTC’nin akıllı telefon pazarındaki payı Samsung ve Apple’ın oldukça gerisinde seyrediyor.

SanDisk’in 90 MB/s transfer hızına sahip 200 GB kapasiteli yeni microSD kartına sahip olmak için 400 dolar ödemek gerekiyor. Neredeyse bir telefon parası olan bu miktarın insanları cezbetmesi pek mümkün gözükmese de, geniş depolama alanının belli bir kitlenin aklını çeleceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER