Teknoloji

Samsung’un yeni amiral gemilerinden EX1 / TL500 Güney Kore’de satışa çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un 10 megapiksellik dijital fotoğraf makinesi EX1 (ya da diğer adıyla TL500) karşınızda. 3 inç’lik döndürülebilir AMOLED panele sahip olan bu makine Samsung’un anavatanı Güney Kore’de satışa çıktı bile.

Yaklaşık 400$’a denk gelen bir fiyatla satışa çıkan bu makinede F1.8 24 mm ultra geniş açılı lens, 1/1.7 inç CCD sensör, DRIMeIII görüntü işlemci, çift görüntü sabitleyici ve tam çözünürlükte ISO 3200 maksimum çözünürlük sunan bu makine düşük ışıklı ortamlarda flaş kullanmadan bile düzgün fotoğraf çekmenizi sağlıyor. Samsung’un amiral gemisi olarak sayabileceğimiz bu makine RAW formatında fotoğraf çekebilirken profesyoneller için elle ayarlama seçeneklerini de sunuyor. H.264 video çekiminin 30 fps ve 640 x 480 çözünürlükle sınırlandırılması ise birazcık hayalkırıklığı yaratıyor. Opsiyonel olarak sunulan optik vizör ile AMOLED ekranın yetersiz kaldığı güneş ışığının fazla olduğu ortamlarda rahatça fotoğraf çekmek mümkün oluyor.

AMOLED ekrandan bahsediliyor, ancak Samsung’a ait bir teknoloji olan “Super AMOLED”‘den bahsedilmiyor. Bakalım bu ürün incelemelerden kaç not alacak.

İlgili – Samsung

İLGİLİ HABERLER