Manşetler

Samsung’un süper ince LCD’li Galaxy Tab prototipi gerçek bir ürüne dönüşür mü?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung FPD 2010 için Japonya’ya çıkarma yapmış durumda. 7 inç’lik Super AMOLED panelini prototip bir Galaxy Tab’de sergileyen şirketin tablet cihazlar namına sergileyeceği şey sadece bu prototip değil. Şirketin elinde bir de 10.1 inç’lik tablet prototipi bulunuyor, bu prototipte ise Samsung’un yeni süper ince LCD ekranı kullanılmış. 10.1 inç’lik bu tabletin kalınlığı sadece 1.8 mm.

Bu ince LCD’nin çözünürlüğü tıpkı mevcut Galaxy Tab’in ekranı gibi 1024 x 600. Ayrıca 1000:1 kontrast oranı ve 250 cd/m2 parlaklık gibi değerlere sahip olan bu ekranın kalınlığı sadece 0.44 mm. Reçine substratı kullanılarak geliştiren yeni bir üretim tekniği sayesinde bu kadar ince bir ekran elde etmek mümkün oluyor. Eğer arkadan aydınlatma ünitesi sayılmazsa, ekranın 28 gr. ağırlığa sahip olduğunu söyleyebiliriz. Buna karşılık cam substratın kullanıldığı normal bir Samsung LCD ekranın 1.26 mm’lik kalınlığı ve 130 gr. ağırlığı bulunuyor.

Samsung FPD 2010’da tanıttığı bu ekranı iki ya da üç sene içinde ticari ürünlere sokabileceğini düşünüyor. Ancak tablet prototipi ile ilgili bir açıklama yapmıyor. Şirketin fuarda tanıttıkları arasında bir de aynı LCD teknolojisini kullanan dizüstü bilgisayar prototipi bulunuyor.

Samsung, Galaxy Tab’in değişik ekran boyutlarına sahip modellerini 2011 yılı içinde çıkaracağını taahhüt etmişti. Bu, FPD’deki 10.1 inç’lik tablet prototipi bu yeni LCD ekranı barındırmaksızın karşımıza çıkabilir.

İlgili – Nikkeibp

İLGİLİ HABERLER