Teknoloji

Samsung’un ilk Tizen ürünü NX300M fotoğraf makinesi oldu

Samsung ve Intel Android’e alternatif olması amacıyla hazırladıkları Tizen işletim sistemi üzerindeki çalışmalarını bir süredir devam ettiriyor. Akıllı telefon pazarına girmeyi ağırdan alan işletim sisteminin kendini gösterdiği ilk ürün ise Samsung’un kompakt sistem fotoğraf makinesi NX300M oldu.

samsung-nx300m-tizen-111113

Güney Kore’de satışa sunulan dijital fotoğraf makinesi Samsung’un Tizen işletim sisteminden faydalandığı ilk ürün olma özelliğini taşıyor. NX300M’de işletim sisteminin Tizen Camera Platform adındaki özel bir versiyonuna yer verilirken, Samsung’un bu yazılımı farklı fotoğraf makinesi modellerinde de kullanması bekleniyor.

Daha önce fotoğraf makinelerinde Android işletim sistemine yer veren Samsung’un NX300M’de Tizen kullanarak Android dijital fotoğraf makinelerine bir alternatif sunduğu düşünülse de, şirket Tizen’in Linux’a karşı alternatif oluşturması için kullanıldığını açıkça ifade ediyor. Daha önce Tizen işletim sistemli akıllı telefonlarının piyasaya çıkışı için 2013’ün sonunu işaret eden Samsung, bu zaman aralığını 2014’ün ilk çeyreği olarak revize etti.

İlgili >> Unwired View

İLGİLİ HABERLER