Teknoloji

Samsung’un Fransa’da iPhone 4S satışının yasaklanması talebi reddedildi

Samsung, iPhone 4S’in duyurulmasından hemen sonra, Apple’ın bu yeni akıllı telefonunun Fransa’da satışının yasaklanması amacıyla Fransız mahkemesine başvurmuştu. Davayla ilgili olarak karar verildi, Samsung’un talebi reddedildi. Ayrıca Güney Koreli şirketin Apple’ın 100 bin avroluk mahkeme masraflarını karşılamasına hüküm getirdi. Bu karar, Avustralya ve ABD’de görülen Samsung Galaxy Tab 10.1 ihtiyati tedbir davalarında Apple’a karşı başarı elde eden Samsung’un keyfini kaçırdı.

Samsung, geçtiğimiz ekim ayında açtığı davada Apple’ın iPhone 4S’te elinde patentini bulundurduğu iki adet 3G WCDMA teknolojisini izinsiz olarak kullandığını iddia etmişti. Dava konusu olan patentler Samsung ile ilgili olarak Avrupa Komisyonu soruşturmasının başlamasına da neden olmuştu. Avrupa Komisyonu bu tarz bir hamleyle FRAND adı verilen (açık, makul ve adil) lisans yasalarının ihlâl edilip edilmediğini araştırıyor. Samsung, Apple’ın mobil iletişim işlevlerini cihazlarından ayırmadığı sürece, kendi patentleri olmadan iOS cihazlarını satamayacağını da öne sürmüştü.

Ne var ki, Fransız mahkemesi Samsung’un talebini haksız buldu. Güney Koreli şirket benzer bir davayı İtalya’da da açmıştı. 16 Aralıkta da buradaki duruşma görülecek. Apple, İtalyan mahkemenin de aynı yönde bir karar vereceği konusunda kendinden emin.

İlgili – FOSS Patents

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER