Teknoloji

Samsung’un esnek OLED ekranlı cihazları yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un 2012’de çıkarmayı planladığı ürünler arasında esnek OLED ekranlı cihazlar da bulunabilir. Samsung Mobile Display’in başkan yardımcısı satış planlarını paylaştı. Asia Economy Park News tarafından verilen habere göre esnek ekranlar bir yıl içinde piyasaya çıkmış olacak. Bu ekranların ilk olarak akıllı telefon ve tablet gibi cihazlarda bulunması bekleniyor.

Samsung Mobile Display yöneticisine göre, esnek ekranların biçimi seçilen ara malzemenin de aralarında bulunduğu çeşitli etkenlerle bağlantılı olacak. Bükülebilir ekranlar taşınırken küçük, ancak kullanırken büyük boyutlu cihazlara kapı açacak olsa da, bu teknolojinin alanı tahmin edilenden çok daha geniş. Bükülebilir ekranlar sayesinde herhangi bir objeyi tamamen ekran veya dokunmatik panelle kaplamak ve ilginç objeler elde etmek de mümkün olabilir.

Aslında Samsung düzlüğün dışına çıkan ekranları çoktan kullanmaya başladı. Nexus S ile tanıştığımız hafif kıvrık ekran Galaxy Nexus’ta da karşımıza çıktı. Bu tarz bir yapı sayesinde akıllı telefonları tek elle kullanmak daha kolay oluyor.

İlgili – OLED-Display

İLGİLİ HABERLER