Teknoloji

Samsung’un ekim ayında 12 inç’lik bir tablet tanıtacağı iddia ediliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Büyük akıllı telefonlar konusunda pazarda öncü bir rol üstlenen Samsung’un aynı rolü tablet pazarında da oynamaya hazırlandığı konuşuluyor. Nexus 7, iPad mini, Galaxy Note 8.0 gibi tabletler kolay taşınmaları sayesinde büyük popülarite kazansa da, Samsung pek çok kullanıcının büyük ekrana yönelik isteğini de anlamışa benziyor.

samsung-galaxy-tab-3-10-1-190913

Korea Economic Daily’nin haberine göre, Samsung 12 inç’lik tabletini ekim ayında görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Bu söylentinin gerçeğe dönüşmesi durumunda Samsung, 13 inç’lik tabletini geçtiğimiz haziran ayında tanıtan Toshiba ile rekabete girecek. Samsung’un en büyük rakibi Apple’ın da 13 inç’lik bir iPad hazırlığı içinde olduğu söylense de, Apple cephesi bu konuya ilişkin sessizliğini koruyor.

Güney Koreli şirket halihazırda büyük bir tablet isteyen kullanıcılarına Samsung Galaxy Tab 3 10.1 ve 11.6 inç’lik ATIV Smart PC Pro’yu sunuyor. Samsung’un tabletinin tam olarak 12.2 inç’lik bir ekran barındıracağı ve yine şirket tarafından üretilen Google Nexus 10 ile aynı ekran çözünürlüğüne sahip olacağı iddia ediliyor.

İlgili >> Korea Economic Daily

İLGİLİ HABERLER