Manşetler

Samsung’un avukatları iPhone 5 ve iPad 3’ü görmek için mahkemeye talepte bulundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone ve iPad’inde kendisinden esinlendiği ve fikri haklarını ihlâl ettiği gerekçesiyle Samsung’a açtığı dava ilerlemeye devam ediyor. Taraflar karşılıklı iddialarını ve savunmalarını mahkemeye sunarken ilginç denebilecek olaylar da yaşanıyor.

Mahkeme geçtiğimiz günlerde Apple’ın başvurusunu kabul ederek Samsung’un ABD’de duyurduğu veya piyasaya sürdüğü Droid Charge, Infuse 4G, Galaxy S II, Galaxy Tab 10.1 ve 8.9 gibi akıllı telefon ve tabletlerini Apple’ın incelemesine izin vermişti. Apple söz konusu cihazlarda patenti kendisine ait olan teknolojilerin izini arayacak. Söz konusu cihazların incelenme işlemleri ise Apple’ın Cupertino’daki çalışanları tarafından değil, şirketin dışarıdan görevlendirdiği avukatlar tarafından gerçekleştirilecek. Söz konusu cihazların çoğu ABD’de piyasaya sunuldu. Galaxy Tab 10.1 de geçtiğimiz günlerdeki Google I/O konferansındaki katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı ve böylelikle gizli olmaktan çıktı. Galaxy Tab 8.9 ise duyurusu yapılan bir cihaz olduğu ve videosu da internette yer aldığı için mahremiyetinin olduğunu söylemek zor.

İşin daha da ilginç olduğu nokta ise, Apple’ın bu hamlesine karşılık Samsung’un mahkemeden istediği… Samsung Apple’ın henüz tanıtmadığı, piyasaya çıkarmadığı iPhone 5 ve iPad 3 gibi cihazları incelemek istediğine dair talebi mahkemeye iletti. Samsung, Apple’ın bu cihazları gelecekte kendi cihazlarıyla aynı anda piyasaya süreceğini düşünüyor ve kendi teknolojilerinin alınıp alınmadığını görmek için şimdiden bu cihazları incelemek istiyor. Apple’ın talebiyle karşılaştırıldığında Samsung’un talebi biraz mantıksız ve insafsız gibi görünüyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi, Apple’ın inceleyeceği Samsung cihazlarının gizli bir yanı yok, hepsi ya duyurusu çoktan yapılmış ya da piyasaya çıkmış cihazlar niteliğinde. Samsung ise Apple’ın iPhone 5 ve iPad 3 gibi henüz piyasaya çıkmamış, varlığı yokluğu bile belli olmayan cihazlarının son durumunu görmek istiyor. Bu sadece şirkete mahkeme konusunda yardımcı olmakla kalmayacak, Apple’ın gelecekteki oyun planını görmek açısından da yarar sağlayacak.

Mahkemenin bu talebe ne cevap vereceğini gerçekten merak ediyoruz. Gelişmeleri yakından takip edip anında aktaracağız.

İlgili – ThisIsMyNext

[Görsel – ThisIsMyNext]

İLGİLİ HABERLER