Teknoloji

Samsung’un Apple’a 3G teknolojisiyle ilgili olarak Almanya’da açtığı patent davası reddedildi

Samsung’un Apple’ın aleyhine Almanya’da yöneltmiş olduğu yedi ayrı patent ihlâl şikayeti mahkeme tarafından reddedildi. Çıkan bu kararın Güney Koreli şirketin geride kalan davalarına nasıl bir etkisi bulunacak, bu şu an için bilinmiyor. Samsung’un elinde bulunan 3G/UMTS kablosuz iletişim standartlarıyla ilgili olan bu patentlerin doğrultusunda Güney Koreli şirket Apple’ı iPhone gibi mobil cihazlarında patentli teknolojileri izinsiz kullandığını ileri sürmüştü.

FOSS Patents’in haberine göre; Mannheim Bölge Mahkemesi Apple’ın bulduğu teknik bir açıklama nedeniyle mi, yoksa gerçekten bir lisans sahibi olduğundan dolayı mı Samsung’un talebini geri çevirdi, bu bilinmiyor. Açığa kavuşması için mahkemenin karar metnini yayınlaması gerekiyor. Eğer ilk durum geçerliyse, o zaman Samsung geride kalan patent davaları için bastırmaya devam edebilir ve Apple’a karşı bir zafer elde etme şansı olabilir. Ne var ki, eğer Alman mahkeme Samsung’un patent altındaki haklarının söz konusu olmadığı yargısına varmışsa, o halde Samsung’un geride kalan tüm davaları kaybetmesi de olası. Çünkü Apple, dava konusu olan patentlenmiş teknolojileri radyo yongalarını tedarik ettiği Qualcomm ile varolan anlaşması dahilinde kullandığını ve bu nedenle Samsung’a karşı herhangi bir zorunluluğunun olmadığını öne sürüyor.

Samsung geçtiğimiz günlerde ABD’de mahkemeye başvurmuş ve Apple’ın Qualcomm ile yaptığı anlaşmanın metnini görmek için izin istemişti. Şirket, bu dokümanda yer alan bilgilerin Apple’a dünya çapında yürüttüğü çeşitli davalarda olumsuz etkide bulunduğuna inanıyor.

İlgili – FOSS Patents

http://fosspatents.blogspot.com/2012/01/mannheim-court-rejects-first-one-of.html

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER