Teknoloji

Samsung’un Android işletim sistemli taşınabilir oyun konsepti gerçeğe dönüşür mü?

Dumary Joseph adlı bir tasarımcı tarafından geliştirilen ve “Consolr HD3 by Samsung” adını taşıyan bir taşınabilir oyun konsolu konsepti Samsung’un taşınabilir oyun pazarına gireceği konusunda şüphelerin uyanmasına neden oldu. Yanko Design’a göre bu konsept bir oyun tutkununun hayal edebileceği mükemmel oyun makinesini tanımlıyor.

Geliştirilmiş olan bu Samsung taşınabilir oyun konsolu konseptinde 16:9 en boy oranlı, Dual Touch Pro teknolojisiyle çoklu dokunma desteği sunan kapasitif dokunmatik AMOLED ekran, dahili HD stereo hoparlörler, dahili HD mikrofon, jiroskop, ivmeölçer, çevresel ışık sensörü, iki adet analog kontrol çubuğu, dahili GPS sistem, 8 megapiksel çözünürlük destekli ön kamera ve 12 megapiksel çözünürlüklü ve 3D yeteneğine sahip arka kamera bulunuyor. Android Market üzerinden uygulama indirilmesine olanak sağlayan bu cihaz Android telefonuyla da içerik eş zamanlamasında bulunabiliyor.

250 GB dahili depolama alanına sahip olan bu oyun cihazının 4G, Bluetooth 2.1, WiMAX, ConsolorR Mode, DLNA, DP Connect Technology 4.0sW gibi mevcut tüm kablosuz bağlantı teknolojilerini barındırdığı ve oyunları Full HD 3D destekli TV’de kablosuz olarak oynamaya olanak sağlayabilşeceği belirtiliyor.

Görünüşe göre tasarımcı aklına gelen ne kadar özellik varsa hepsini bu cihaza eklemiş gibi görünüyor. Kulağa oldukça hoş gelen bu cihaz bir gün gerçeğe dönüşür mü, dönüşmez mi? Şu an yorum yapmak için henüz erken.

İlgili – Yanko Design

İLGİLİ HABERLER