Eğlence

Samsung’un 55 inç’lik C9000 LED serisi ve onun sihirli Touch Remote uzaktan kumandası – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un IFA 2010’a getirdiği cihazlar arasında en çok ilgi gören Galaxy Tab olabilir, ancak fotoğrafta görmüş olduğunuz uzaktan kumanda da bir o kadar ilgi çekici. Bir kişisel medya oynatıcı cihazına benzeyen bu uzaktan kumanda aslında geçtiğimiz Ocak ayındaki CES 2010’da Samsung’un ultra ince LED 9000 serisiyle birlikte karşımıza çıkmıştı.

3 inç’lik dokunmatik ekrana sahip olan bu uzaktan kumanda LED arkadan aydınlatmalı, 200 Hz görüntü tazeleme oranlı, 7.98 mm’lik kalınlığa ve 55 inç’lik ekran büyüklüğüne sahip olan Samsung C9000 ile birlikte satışa sunuluyor. Uzaktan kumandanın içinde 600 MHz ARM 11 işlemci bulunuyor ve Linux işletim sisteminin üstüne kurulmuş uzaktan kumanda katmanı aracılığıyla çalışıyor. Ayrıca 802.11n WiFi desteğine de sahip. Bu küçük cihaz size multimedyanızı kontrol etmek ve görüntülemek için bir sürü seçenek sunuyor.

Düşünün maçın ya da filmin en heyecanlı yerindesiniz, tuvaletiniz geldi ve yerinizden kalkmakta zorlanıyorsunuz. Anında TV’deki görüntüyü uzaktan kumandanın küçük ekranına aktarın ve ihtiyacınızı gidermek için tuvaletin yolunu tutun. Ya da farzedin, eşiniz diziye dalmışken sizin de sevdiğiniz bir spor programı başlamak üzere. Eşinizle tartışma yaşamak istemiyorsanız onu kendi dizisiyle baş başa bırakın, siz kendi kanalınızı kumandanızda açıp izlemeye başlayın. DLNA desteğine sahip olan bu kumanda aynı ağ içindeki diğer cihazlardan da içerik akışı sağlayabiliyor.

Bu arada Samsung’un bu sihirli uzaktan kumandasının farklı cihazlar için de programlanabilir olduğunu söylemeden geçmeyelim. Yani, bu cihaz sizi kumanda çokluğundan da kurtaracak. Sözün bittiği noktada bir de videoya göz atalım.

Video: Samsung C9000 LED serisi ve onun sihirli Touch Remote uzaktan kumandası

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER