Manşetler

Samsung’un 5 inç ekranlı orta seviye Android telefonu Galaxy Grand Türkiye’de

Samsung 5 inç ekran ve çift SIM desteği barındıran Galaxy Grand’in duyurusunu geçtiğimiz yılın son günlerinde yapmıştı. Şirketin beklentilerini önemli ölçüde karşılayarak bir diğer orta seviye Android telefon olan Galaxy Mega’ya öncülük eden Galaxy Grand, Türkiye’de satışa sunuldu. 480 x 800 piksel çözünürlüğündeki 5 inç’lik ekrana çift çekirdekli 1.2 GHz işlemci ve Android 4.1.2 Jelly Bean eşlik ediyor.

samsung-galaxy-grand

Samsung tıpkı diğer Android telefonları gibi Galaxy Grand’i de kendine özgü özelliklerle güçlendirmeyi ihmal etmemiş. Doğrudan Arama özelliği kullanıcıların telefonu kulaklarına koyarak istedikleri numarayı aramasını, Akıllı Uyarı özelliği cevapsız arama veya mesaj gibi gözden kaçan bildirimlerin telefon ele alınır alınmaz gösterilmesini, S Voice ise sahiplerinin Galaxy Grand’i konuşarak kontrol etmesine izin veriyor.

Fotoğraf konusunda iddialı olan Galaxy Grand’de 8 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı ön taraftaki 2 megapiksellik kamera tamamlıyor. Karanlık ortamlarda net çekim sağlayan fon aydınlatma sensörü ve Full HD video kayıt yeteneği de kameranın diğer özellikleri arasında. 8 GB dahili belleğe sahip cihazın depolama alanına microSD kart desteğiyle maksimum 64 GB daha ilave edilebiliyor. Çift SIM özelliği sayesinde Galaxy Grand kullanıcıları aynı anda iki hattı birden kullanma şansına sahipler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER