Teknoloji

Samsung’un 2014 üçüncü çeyrek finans sonuçları beklediği gibi çıktı

samsung tsmc

samsung-logo-240114

Samsung 2014 üçüncü çeyrek yılına ait finans raporunu açıkladı. Şirketin beklentileri boş çıkmadı ve son üç yıldaki en düşük kâr rakamı elde edildi. 30 Eylülde sona eren üç aylık dönem içinde Samsung’un gelir ve operasyon kârı bir önceki çeyreğe göre düşüş gösterdi. Bu, şirketin BT ve mobil iş kollarındaki duraklamanın art arda ikinci çeyrekte de devam ettiğini gösteriyor. Güney Koreli şirket umudunu dördüncü çeyrekteki tatil döneminde gerçekleşecek satışlara bağlamış durumda.

Geride kalan üçüncü çeyreğin gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında düşerek 47.45 trilyon won (99,92 milyar TL) olarak gerçekleşti. Operasyon kârı ise 3.14 trilyon won düşüşle 4.06 trilyon won (8.55 milyar TL) olarak kaydedildi. Daha fazla kullanıcının orta segment cihazlara yönelmesi ve daha eski modellerin fiyatlarında gerçekleşen düşüş şirketin mobil iş kolunun problemlerinin en büyük kaynakları olarak gösteriliyor.

Samsung’un zorda olan tek iş kolu mobil değil. Tüketici Elektroniği kategorisi de pek parlak olmayan sonuçlar kaydetti. Şirket 2014’ün son çeyreğine denk gelen tatil döneminde artacak olan satışlar umut bağlamış gibi görünüyor. Yine de, kazançların artışı noktasında ihtiyatlı davranmayı sürdürüyor.

Akıllı telefon satışlarındaki düşüşün yanı sıra şirket OLED panel satışlarının da geride kalan çeyrekte düşük seyrettiğini kaydetti. Şirket bu durumu müşteri portföyünü genişleterek ve dikkatini akıllı telefonlar için üst sınıf panellere çevirerek aşmayı planlıyor.

Samsung’un 2014 üçüncü çeyrek yıl finans raporuyla ilgili detayları aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER