Teknoloji

Samsung kendi yazı tipini geliştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsungoneTeknoloji dünyasının büyük şirketlerinin kendi özel yazı tiplerini geliştirmeleri pek sıra dışı bir durum değil. Google “Roboto” adını taşıyan bir yazı tipi ailesi tasarlamış ve bu aile şirketin Material Design çerçevesinde hazırladığı uygulamaların temel taşlarından biri olmuştu. Apple ise “San Francisco” ismindeki yazı tipini bir süre önce tüm Apple cihazlarında varsayılan hâle getirmişti. Microsoft, “Segoe” isimli yazı tipini kendi bünyesinde geliştirmedi. Ancak söz konusu yazı tipi Microsoft, Windows ve Office markalandırmasında önemli bir yerde duruyor.

Samsung da bu kervana SamsungOne adını verdiği özel yazı tipiyle katılıyor. Şirket, bu yazı tipiyle geniş bir alanı kapsayan ürünlerine tutarlı ve evrensel bir görsel kimlik kazandırmayı amaçlıyor. Güney Koreli şirketin farklı kategorilerdeki ürünlerinde kullanılacak yazı tipini, reklamlarda da görmek mümkün olacak. Yazı tipi 25 binden fazla karakteri ve 400 farklı dili destekleyecek.

SamsungOne görüntü itibarıyla orijinal Android yazı tipine benziyor

Samsung’un yeni yazı tipi, akıllara Android’in orijinal yazı tipi “Droid Sans”ı getiriyor. Ancak Google’ın yeni yazı tipi Roboto ve SamsungOne arasında da bazı küçük benzerliklerin olduğu söylenebilir.

samsungone roboto karşılaştırmaSamsung yeni yazı tipini ne zaman kullanıma sunacağı konusunda kesin bir takvim açıklamadı. Ancak şirketin gelecek hafta tanıtılacak Galaxy Note 7’de yeni yazı tipine yer verebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER