Teknoloji

Samsung’dan Windows 7 tabanlı, Windows 8’e yükseltilebilecek Series 7 Slate tablet bilgisayar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Series 7 Slate adı verilen yeni bir tableti IFA 2011’de tanıttı. Samsung’un Android tabletlerinin aksine Series 7 Slate Windows 7 ile çalışıyor. Ancak şirket bu cihazın Windows 8’e de güncellenebileceğine dair planların bulunduğunu da doğruluyor. Samsung Series 7 Slate’in şimdiye kadar üretilmiş en iyi Windows 7 tableti olduğu konusunda çeşitli yorumlar mevcut.

Samsung Series 7 Slate 11.6 inç’lik Gorilla Cam kaplı ekrana sahip. Basınca duyarlı kontrol kalemiyle kullanılabilen bu tablet Intel Core i3 veya i5 işlemci seçenekleri ve 4 GB RAM ile birlikte sunuluyor. Hem önünde hem de arkasında kamera barındıran Series 7 Slate’de WiMAX ve HSPA+ bağlantı destekleri de bulunuyor.

Tabletin üzerinde üzerinde Windows ikonu taşıyan bir giriş ekranı tuşu bulunuyor. Bu tuşun Samsung’un fikri mi olduğu, yoksa gelecekteki bütün Windows 8 tabletlerde böyle bir tuşun bulunup bulunmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Bunun için bu ay içinde düzenlenecek Build geliştirici konferansını beklememiz gerekiyor.

Samsung, Series 7 Slate’in Windows 8’e güncellenebilmesi hususunda Microsoft ile işbirliği yapmayı planlıyor. Ekim ayında yurtdışında piyasaya çıkması beklenen bu tabletin  1099$’a satılması bekleniyor.

İlgili – Samsung Tomorrow
İlgili – ThisIsMyNext
İlgili – PC Magazine

İLGİLİ HABERLER