Teknoloji

Samsung’dan Galaxy S II ve iPhone 4S karşılaştırması

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, amiral gemisi cihazı Galaxy S II ile iPhone 4S‘in teknik özelliklerini karşılaştıran bir teknik özellik tablosu yayınladı. iPhone 4S duyurulalı 24 saat geçmeden gelen bu belgede mavi renkle belirtilen tanımlar üstün tarafları gösteriyor. Doğal olarak mavi renkli yazılar Samsung Galaxy S II’nin hanesinde ezici bir şekilde daha fazla. Bu da Samsung’un gözünde kendi cihazının iPhone karşısında kazanan olduğu anlamına geliyor.

SlashGear tarafından yayınlanan belgede Samsung Galaxy S II’nin 4G hızlarında çalıştığı, ABD’de iPhone’a göre daha fazla mobil operatör tarafından sunulduğu ve iPhone sadece 3G şebekeleri aracılığıyla internete bağlanabildiğine atıfta bulunuluyor. Cihazların çift çekirdekli işlemcileri de karşılaştırmadan nasibini alıyor, Samsung bu noktada da Galaxy S II’nin 1.2 GHz ve 1.5 GHz’lik iki farklı seçenek sunmasıyla övünüyor.

iPhone 4S’te 960 x 640 çözünürlüklü, yüksek piksel yoğunluklu, ancak 3.5 inç’lik boyuta sahip Retina ekran yer alıyor. Galaxy S II’de ise 4.3 inç’lik, 800 x 480 çözünürlüklü Super AMOLED ekran mevcut. Bu iki ekran aslında kalite açısından birbirine çok yakın, fazla fark yok, ancak Samsung burada işe büyüklük açısından yaklaşmış ve Galaxy S II’yi galip ilân etmiş. Video kayıt bölümüne baktığımızda her iki cihazın da 1080p kayıt yaptığını görüyoruz; ancak Samsung, bu noktada da Galaxy S II’nin yüksek profilli kayıt yapıyor olmasıyla övünüyor.

Büyük hâli için lütfen tabloya tıklayın.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER