Teknoloji

Samsung’dan 1 GHz’lik Orion Cortex A9 işlemci, NAND flaş bellekler ve CMOS sensörler

official_1Samsung farklı üyelerden oluşacak bir Galaxy Tab tablet ailesine sahip olmayı hedeflediğini açıklamıştı. Şirketin duyurusunu yaptığı yeni donanım bileşenleri bu Galaxy Tab üyelerinde hangi parçaların yer alacağı konusunda biraz olsun fikir veriyor. Samsung Electronics tarafından duyurusu yapılan 1 GHz ARM Cortex A9 “Orion” çift çekirdekli işlemci 3D içerikleri beş kat daha iyi işleme yeteneğine sahip. Tanıtılan diğer ürünler arasında  yüksek performanslı 8 GB ve 16 GB’lık moviNAND flaş bellekler, mobil cihazların 5 megapikselden 14.6 megapiksele kadar fotoğraf çekmesini sağlayan arka aydınlatmalı CMOS sensörler bulunuyor.

Samsung Orion’un Full HD 1080p desteği sunduğu açık bir şekilde anlaşılıyor. Entegre GPS alıcısına da sahip olan bu Orion işlemcisinin iki farklı versiyonu sunulacak. Bir tanesi bellekle birlikte gelecekken, bir diğer versiyonu ise sadece yongadan ibaret olacak. Bu işlemcilerin örneklemelerinin oluşturulmasına 2010’un son çeyreğinde başlanacakken seri üretimin ise 2011’in ilk yarısında başlanması bekleniyor.

NAND flaş belleklerden 16 GB’lık moviNAND bellek 20 nm sınıfı 32 Gb NAND flaş kullanıyor ve bu ay sonunda üretimine başlanması bekleniyor. Bu bellekler yılın ilerleyen zamanlarında 30 n sınıfı 32 Gb yongaların yerini alacak.

Son olarak CMOS yongalardan bahsedecek olursak, S5K4E5 ve S5K2N1’in her ikisi de 30 fps video kayıt yeteneğine sahip. Samsung arkadan aydınlatmalı tasarım sayesinde normal yongalara göre yüzde 30 daha fazla ışık yakalanabiliyor. S5K4E5’in akıllı telefonlara ve diğer taşınabilir cihazları, S5K2N1’in ise dijital video kameraları hedeflediği belirtiliyor. Her iki yonganın üretimine sırasıyla 2010’un son çeyreği ve 2011’in ilk çeyreğinde başlanacak.

İlgili – Slashgear (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER