Teknoloji

Samsung’a Apple’ın gizli lisans anlaşmasını sızdırdığı için yasal yaptırım uygulanmayacak

Apple ve Samsung arasındaki hukuk mücadelesinde işler öyle bir noktaya geldi ki, taraflar kimi zaman duruşmalar sırasında yaşanan gelişmelerden dolayı hakim karşısına çıkıyor. Duruşmalar sırasında Samsung’un Apple ve Nokia arasındaki gizli bir lisans anlaşmasını kendi yöneticilerine dağıtması tarafların yine gerilmesine sebep olmuş; söz konusu olayın Apple tarafından mahkemeye taşınması üzerine Hakim Paul Grewal gizli bir bilgiyi açığa çıkarmalarından ötürü Samsung’un hukuk ekibini suçlu bulmuştu. Hakim Grewal geçtiğimiz gün bu kararını onaylarken, Samsung’un Apple ve Nokia’nın mahkeme masraflarını ödemesine hükmetti. Grewal’ın Samsung için ekstra hukuki yaptırım kararı almamasıysa Samsung’u tazminat ödeme tehlikesinden kurtardı.

apple-samsung-logo-0812

Samsung avukatlarından John Quinn’in kendisine hukuk uzmanı David Teece tarafından gönderilen bir raporu Samsung yöneticilerine iletmeden önce kontrol etmemesi nedeniyle Apple ve Nokia arasındaki lisans anlaşmasının detayları Samsung yöneticileri tarafından öğrenilmişti. Hakim Grewal hatada bir kasıt olmasa bile, Quinn’in durumu öğrendikten sonra bilginin yayılmasını önlemede ve Apple ile Nokia’yı konuyla ilgili bilgilendirmede zayıf kaldığı hükmüne vardı. Quinn’in ekibini problemleri öngörme ve düzeltme konusunda yetersiz olarak tanımlayan Grewal, Samsung’un Nokia’nın açtığı dava hakkında Apple’ı iki hafta sonra bilgilendirmesine dikkat çekti.

Hakimin bütün bu sert sözlerine rağmen, Samsung ağır bir tazminat ödeme riskinden kurtulmayı başardı. Apple cephesiyse Samsung’un bilgi sızdırmakla sınırlı kalmadığını, şirketin yöneticilerinden Seungho Ahn’ın söz konusu bilgiyi Nokia ile yaptığı lisans görüşmelerinde kullandığını iddia etti. Samsung ise bu iddiayı reddederken, Ahn’ın iyi sektör öngörülerinden hareketle bir blöf yaptığını ve yöneticinin hukuk ekibini zor duruma düşürmek gibi bir harekette bulunmayacağını öne sürdü. Grewal Samsung yöneticilerinin söz konusu raporda yer alan bilgileri görmesinin Apple ve Nokia’ya zarar verdiğini kabul etse de, Samsung yöneticilerinin bu bilgileri bir koz olarak kullandığı iddiasını reddetti. Mahkeme Samsung’dan söz konusu raporun tüm kopyalarının iki hafta içinde yok edilmesini istedi.

İlgili >> PCWorld

İLGİLİ HABERLER