Teknoloji

Samsung Z2: 4G bağlantı kapasitesine sahip ilk Tizen telefonu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung z2Samsung yeni akıllı telefonu Z2’yi Hindistan’da görücüye çıkardı. Güney Koreli üretici, Z2 ile Hindistan’da giderek artan akıllı telefon talebini karşılamak için uygun fiyatlı bir seçenek sunuyor. Akıllı telefon Hindistan’da 4 bin 590 rupi (200 TL) karşılığında satılacak. Söz konusu rakam, ülkedeki ortalama cep telefonu fiyatının 5 TL altında yer alıyor. Samsung’un kendi ürünü olan Tizen işletim sistemini barındıran Z2, 4G bağlantı özelliğine sahip ilk Tizen telefonu olma özelliğini de taşıyor.

Samsung Z2’de 1.5 GHz işlemci, 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza bulunuyor. Bu bileşenler çok güçlü olmasa da, cüzdan dostu bir telefon için uygun bir paket oluşturuyor. 4G bağlantısının yanı sıra, Hint mobil operatörü Jio’nun çeşitli eğlence uygulamalarına 90 günlük ücretsiz erişim imkanı da Z2’nin sundukları arasında yer alıyor.

Bu paket kapsamında video görüşme, çevrim içi film ve tv, çevrim içi müzik servislerinden 3 ay süreyle ücret ödemeden faydalanılabilecek. Jio, deneme süresinde kullanıcıların 4G içeriklere alışmalarını ve daha sonrası için servise abone olmalarını bekliyor.

Samsung Z2 Hindistan pazarına yönelik özellikler barındırıyor

Z2, Hindistanlı kullanıcılar için özelleştirilmiş bir dizi Samsung özelliğini bünyesinde barındırıyor. Veriyi yüzde 40’a kadar varan oranda sıkıştıran “Ultra Veri Koruma Modu” söz konusu özellikler arasında dikkat çekiyor. Bisiklet modu ise bisiklet kullanırken arkadaşları aramayı kolaylaştırıyor. Samsung telefonla birlikte geliştiricileri Tizen uygulamaları hazırlamaya teşvik edecek bir ödül programını da duyurdu. Program kapsamında popüler uygulamaları geliştirenlere toplam 185 bin dolar ödenecek.

İLGİLİ HABERLER