Teknoloji

Samsung yeni LED bileşenlerini Mobil Dünya Kongresinde sergilenecek

Samsung akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazları için sunduğu LED bileşen çözümlerini yeniledi. Yenilenen bileşen serisi Mobil Dünya Kongresi’nde gösterilecek.

Sergilenecek olan yeni LED bileşenleri arasında yansıtıcı entegre edilmiş flaş LED de bulunuyor, bunun sayesinde daha geniş bir görüş alanı sağlanıyor. Bu, Samsung Galaxy S5 akıllı telefonunda yer alacak flaşın önceki nesil telefonlardakine göre daha gelişmiş ve iyi çalışır olacağı anlamına da geliyor.

Ayrıca Samsung yeni LED’lerin seri üretimine mart ayında başlanacağını kaydetti. Eğer Samsung bu yeni bileşenlerden birini Galaxy S5’e de ekleyecek olursa, bu telefonun nisan ayından önce piyasaya çıkmaması gibi bir durumun söz konusu olabileceği anlaşılıyor.

3432 1.8t (FH341A) olarak adlandırılan ana LED bileşeni 1A’da 165 lux parlaklık ve 80 gibi en düşük Renk İşleme Endeks değeri sunuyor. Bu bileşen gerçek yaşam koşullarında sadece gece değil, gündüz de daha iyi fotoğraflar çekmeye olanak sağlayacaktır. Bu LED bileşeni kendisine ait optik ve difüzyon özelliklerini içeriyor.

Samsung da 3432 1.8t’nin bu yıl içinde akıllı telefonlarda görülmeye başlanacağını doğruladı. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği konusunda bilgi vermedi. Yani bu bileşenin yeni amiral gemisine yetişip yetişmeyeceğini bilmiyoruz. Ne var ki, önümüzdeki sonbaharda beklenen Samsung Galaxy Note 4’te bu LED bileşeninin yer alması kuvvetle muhtemel gibi görünüyor.

Bir başka LED bileşeni, 3432 1.4t (FH341B) de yansıtıcı entegre edilmiş flaş LED bileşeniyle dikkat çekiyor. Çok ince LED çözümleriyle ilgilenen mobil cihaz üreticileri için geliştirilmiş bu çözüm sadece 1.4 mm.’lik kalınlıkla 7 mm.’den daha ince olan akıllı telefon ve tabletler için de ideal görünüyor. Bu LED bileşeni 165 lux seviyesinde bir parlaklık değeri sunuyor.

Diğer LED’ler de aynı değerlerde parlaklık sunarken bazılarında daha mükemmel ışık özellikleri de bulunuyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER