Manşetler

Samsung Windows RT ile çalışan ATIV Tab’i ABD’de piyasaya sürmeyecek

Samsung geçtiğimiz ağustos ayında IFA’da Windows RT tabanlı tablet serisi ATIV Tab’i duyurmuştu. Görünüşe göre, Güney Koreli şirket bu tabletin piyasaya sürülmesi konusunda farklı bir strateji izleyecek. Gelen haberlere göre Samsung, Windows RT ile çalışan ARM tabanlı işlemcili ATIV Smart PC’yi ABD pazarına sürmeme kararı aldı.

Şirketin bu kararı satıcılardan gelen ve bu tarz bir ürünün pazarda sadece gösterişsiz bir başarı elde edebileceği şeklindeki geri bildirimlere dayanarak verdiği belirtiliyor. Samsung, Windows RT konusundaki bilgisizliği de bu kararın arkasındaki nedenler arasında gösterdi, müşterileri Windows 8 ile bu versiyon arasındaki farklar konusunda düzgün şekilde eğitmek için ciddi bir yatırım yapmak gerektiğini dile getirdi. Şirket Windows RT pazarının gelişimini takip edip ölçümleyecek ve bundan sonra gerekirse adım atacak.

Samsung’un bu kararı sadece ABD’yi mi etkileyecek, yoksa başka bölgelere de yayılacak mı, bu henüz kesinlik kazanmadı. Ancak Samsung’un Türkiye’de de ATIV Tab tabletleri sürmediğini, şu an için sadece Intel Atom ve Core i5 işlemcili Smart PC ve Smart PC Pro cihazlarının satıldığını belirtelim.

İlgili >> CNET

İLGİLİ HABERLER